Valokuvataiteen museo Flickrissä ja Kuvia kaikille -sivustolla

Katsele, kommentoi ja käytä valokuviamme!

Tervetuloa katselemaan, käyttämään ja kommentoimaan kuvia Valokuvataiteen museon valokuvakokoelmista! Parannamme kokoelmiemme saatavuutta ja jaamme valokuvia Flickrissä ja Kuvia kaikille -sivustolla.

Olemme poimineet esimerkkejä museon yli 3,6 miljoonaa kuvaa käsittävän kokoelman helmistä. Valokuvia voi esittää vain rajallisen määrän museon näyttelyissä ja julkaisuissa, mutta onneksi verkkoon mahtuu rajattomasti arkistojemme aarteita! Nyt nähtävillä on mm. 1950- ja 60-lukujen nostalgista Helsinkiä, Sibeliusten Ainolan kesäisiä tunnelmia ja harvinaisia vanhoja stereovärikuvia.

Otamme mielellämme vastaan korjauksia tai lisäyksiä nykyisiin kuvatietoihimme.

Flickr

http://www.flickr.com/photos/valokuvataiteenmuseo

Flickr on kuvien jakamiseen erikoistunut kansainvälinen yhteisöpalvelusivusto, jolla on noin 90 miljoonaa rekisteröitynyttä käyttäjää. Se on netin suosituimpia kuvasivustoja.

Suomen valokuvataiteen museo osallistuu Flickrin The Commons -ryhmääparantaakseen tekijänoikeuksista vapaiden kokoelmiensa saavutettavuutta ja edistääkseen niiden käyttöä.

Museon Flickr -tilillä jakamiin kuviin on liitetty merkintä “no known copyright restrictions” (ei tiedossa olevia tekijänoikeusrajoituksia). Suomen valokuvataiteen museon tietojen mukaan kuvat eivät ole tekijänoikeussuojan piirissä, koska tekijänoikeudet ovat rauenneet tai siirtyneet Suomen valokuvataiteen museon omistukseen tai ei ole löydetty mitään viitteitä, että kuvien tekijänoikeuden suoja olisi voimassa. Jos tiedossasi on oikeuksienomistajia, joista Suomen valokuvataiteen museo ei ole tietoinen, pyydämme ilmoittamaan asiasta museolle.

Flickr Commons -tilillämme olevien kuvien käyttö on vapaata. Pyydämme kuitenkin, että kuvia käytettäessä mainitaan valokuvaajan nimi ja lähteenä Suomen valokuvataiteen museo. Pyydämme myös, että verkkokäyttäjät liittävät kuvan yhteyteen linkin Flickr Commons -tilillemme, jotta muillekin kiinnostuneille tarjoutuu mahdollisuus löytää ja käyttää tilimme kuvia.

Suomen valokuvataiteen museo ei voi taata, että kuvien käyttö ei loukkaa toistaiseksi tuntemattomien tekijänoikeuksien omistajien oikeuksia. Lisäksi on syytä muistaa, että Flickr Commons -tilimme kuviin saattaa kohdistua muita kolmansien osapuolten oikeuksia. Suomen valokuvataiteen museo ei ota vastuuta kuvien käyttöön liittyvistä mahdollisista seuraamuksista.

470_runegerg_sundstrom

Atelier Eric Sundström: Kuvanveistäjä Walter Runeberg ateljeessaan, 1910-luku. Vedostettu 1980-luvulla alkuperäisestä lasinegatiivista.  Suomen valokuvataiteen museo.

470_aino_sibelius_levasSanteri Levas: Aino Sibelius Ainolan kasvihuoneessa kypsyvien punaisten tomaattien äärellä, 1940-1945, Järvenpää, digitoitu alkuperäisestä negatiivista. Suomen valokuvataiteen museo.

Kuvia kaikille -sivusto

http://kuviakaikille.valokuvataiteenmuseo.fi/

Kuvia kaikille -sivusto pohjautuu Valokuvataiteen museon Uuden Suomen kokoelmaan. Alma Media / Iltalehti lahjoitti 2004 museolle Uuden Suomen noin 2,5 miljoonan kuvan negatiiviarkiston, jota on museossa luetteloitu ja digitoitu Suomen Kulttuurirahaston tuella.

Kuvia kaikille -sivustolla on nyt runsaat 200 kuvaa 1950- ja 1960-luvulta vapaasti käytettävissä, jaettavissa ja nautittavissa. Sivuston kuvien yksityinen käyttö sekä käyttö opetuksen, tutkimuksen ja esimerkiksi vanhustyön tarpeisiin on vapaata.

Kuvat on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Mikäli haluat käyttää kuvia kaupallisessa tarkoituksessa ota yhteys Valokuvataiteen museon kuvapalveluun. Sivuston kuvatekstit pohjautuvat alkuperäisissä negatiivipusseissa olleisiin tietoihin ja Uusi Suomi -lehdessä julkaistuihin kuvateksteihin.

470_poika_juoPojille on tullut kova jano kaupungin leikkikentän touhuissa elokuussa 1960. Juoma-allas on vanha ja koristeellinen. Helsinki 9.8.1960. Kuva: Jyrki Pälviö /Suomen valokuvataiteen museo/Alma Media/Uuden Suomen kokoelma.

MUSEON BLOGISSA: KUVAPERINTÖÄ AVOIMEKSI

Miksi Valokuvataiteen museo antaa kuviaan käyttöön Flickrissä ja Kuvia kaikille -sivustolla? Blogissa museonjohtaja Elina Heikka valottaa ratkaisun taustoja.

Lisätiedot ja kommentit:
Valokuvataiteen museon kuva- ja tietopalvelu 09-6866 3623 


 
 

SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr
Youtube
Terävyysalue-blogi

Tilaa uutiskirje!

YHTEYSTIEDOT
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki

Postios. Tallberginkatu 1 C 85
00180 Helsinki

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Näyttelyinfo 09-6866 3621

Tietopalvelu: Kysy museolta

digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

Kysy_museolta_200x100_animaatio

 

AUKIOLOAJAT
Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20.


Poikkeavat aukioloajat

 

PÄÄSYLIPUT
Liput: 8 / 5 €
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Ilmainen sisäänpääsy
joka kuun viimeinen
ke klo 17–20.

Meille pääsee Museokortilla
museokortti-logo 

 

OPASTUKSET 

Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

MUSEON VUOSIKORTTI


20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
taideopiskelijat, OAJ, Grafia

 

Museo on liikkumisesteetön.

 

Toimisto ti–pe 9–15

09-6866 360

Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
09-6866 3623

 

HENKILÖKUNTA

LEHDISTÖLLE


Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

Yhteistyössä:

ikahulogo_75px