Avoin haku Projekti-näyttelytilaan vuodelle 2018

_mg_5868Elis Hoffmanin näyttely Fading Projekti-tilassa vuonna 2017. Kuva: Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo.

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tila Kaapelitehtaalla toimii avoimen haun näyttelytilana. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille: alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Hakemuksia voi lähettää myös työryhmän nimissä.

Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että kokeneemmilta tekijöiltä. Näyttelyaikaa Projekti-tilaan voi hakea myös screeningejä, julkista puhetta ja keskustelua varten.

 

Hakeminen

Hakemus tehdään sähköisesti. Hakemuksen tulee muodostua yhdestä pdf-tiedosta, joka muodostuu seuraavista osa-alueista.

1) Kansilehti, jossa on hakijan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero

2) Näyttelyhakemusteksti, max. kaksi liuskaa. Hakemustekstistä tulee käydä selkeästi ilmi millaiselle näyttelylle haetaan näyttelyaikaa, ketkä hakevat sekä jos mahdollista mistä osiosta näyttely muodostuu. Jos näyttely on vielä suunnitteluvaiheessa, tämä ei haittaa. Tekstissä tulee vain selkeästi kertoa näyttelysuunnitelman sisällöstä.

3) Kuvanäytteet. Jos näyttely on vielä suunnitteluvaiheessa, voi hakija halutessaan liittää kuvanäytteisiin kuvia joistakin aikaisemmista projekteistaan. Huom. Jos haet teokselle, joka sisältää liikkuvaa kuvaa, lisää hakemustekstiisi linkki, josta voimme käydä katsomassa teostasi/sen suunnitelmaa.

4) Hakijan / hakijoiden CV:t

 

Pdf-tiedoston koko saa olla max. 10 megatavua.

Nimeä pdf-tiedosto seuraavasti: Projekti2018_oma nimesi.

Lähetä hakemus osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Laita viestin aihekenttään teksti Projekti2018.

Hakemuksen tulee olla perillä sunnuntaihin 31.5.2017 klo 24 mennessä.

HUOM. Saat lähetyksen jälkeen muutaman päivän sisällä kuittauksen, että hakemus on vastaanotettu. Jos et saa sähköpostitse kuittausviestiä, olethan yhteydessä Maria Faariseen ( Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen ).

 

Mitä museo tarjoaa valituille näyttelynpitäjille?

Museo tarjoaa ilmaisen näyttelytilan 7-8 viikoksi. Hakija voi esittää toivomuksensa hänelle parhaiten sopivasta näyttelyajankohdasta, mutta Valokuvataiteen museolla on oikeus päättää näyttelyiden järjestys. Vuodelle 2018 tarjoamme 5 näyttelyaikaa.

 

Projekti-tilan lattiapinta-ala on 50 m² ja huoneen korkeus 4,5 m. 

projekti-tila

 

Museo tarjoaa näyttelynasettajalle 400 euron tuotantotuen. Museo tarjoaa purku-ja rakennusapua, näyttelyvalvonnan sekä avajaisjärjestelyt. Taiteilijan tulee olla itse mukana näyttelyn rakennuksessa ja purussa.

Museo vastaa näyttelyn valaistuksesta ja siisteydestä näyttelyn ajan. Museolla ei ole tarjota av-tekniikkaa näyttelyn pitäjälle.

Museo tarjoaa vakuutuksen näyttelyn rakennuksen, purun ja aukiolon ajaksi. Museo ei vakuuta teoksia teoskuljetuksen ajaksi.

Museo huolehtii näyttelyn tiedotuksesta lehdistötiedottein sekä museon nettisivuille että museon Facebook-sivuille.

Museo ei tarjoa taiteilijalle paperikutsuja tai julisteita tai niiden postitusta. Jos taiteilija tekee omalla kustannuksellaan kutsun ja kutsujen postituksen, taiteilija saa halutessaan käyttöönsä museon maapostituslistan.

Näyttelyasettaja vastaa itse teosten kuljetuksesta sekä omista matkakuluistaan. 

472px_Projekti
Projekti-tila.

Kuinka ja koska valinnat päätetään?

Hakemukset käsittelee Valokuvataiteen museon näyttelytyöryhmä, johon kuuluu intendentti Tiina Rauhala sekä amanuenssi Maria Faarinen.

Näyttelyhaun tulokset eli Projektin vuoden 2018 taiteilijat julkistetaan museon verkkosivulla perjantaihin 23.6.2017 mennessä. Haun tuloksista ilmoitetaan hakijoille myös sähköpostitse.

 

Lisätietoja

Intendentti Tiina Rauhala: 050 432 7562, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Amanuenssi Maria Faarinen: 050 400 9041, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Lue tarkasti yllä olevat hakuohjeet ja lähetä hakemuksesi keskiviikkoon 31.5.2017 klo 24 mennessä osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

 
 

SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr
Youtube
Terävyysalue-blogi

Tilaa uutiskirje!

YHTEYSTIEDOT
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki

Postios. Tallberginkatu 1 C 85
00180 Helsinki

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Näyttelyinfo 09-6866 3621

Tietopalvelu: Kysy museolta

digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

Kysy_museolta_200x100_animaatio

 

AUKIOLOAJAT
Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20.


Poikkeavat aukioloajat

 

PÄÄSYLIPUT
Liput: 8 / 5 €
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.
Katso alennukset


Ilmainen sisäänpääsy
joka kuun viimeinen
ke klo 17–20.

Meille pääsee Museokortilla
museokortti-logo 

 

OPASTUKSET 

Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

MUSEON VUOSIKORTTI


20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
taideopiskelijat, OAJ, Grafia

 

Museo on liikkumisesteetön.

 

Toimisto ti–pe 9–15

09-6866 360

Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
09-6866 3623

 

HENKILÖKUNTA

LEHDISTÖLLE


Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

Yhteistyössä:

ikahulogo_75px