#snapshot valloitti Hampurin valokuvatriennaalissa

snapshot_470Suomen valokuvataiteen museon, Futurice-ohjelmistotalon ja yliopistomaailman yhteistyönä syntynyt #snapshot on perinteisen valokuvanäyttelyn rajoja rikkova kokonaisuus, joka kertoo internetin vaikutuksesta tavallisten ihmisten valokuvaukseen. #snapshot nousi kesäkuussa huomioiduimpien ja suosituimpien näyttelyjen joukkoon Hampurin valokuvatriennaalissa, yhdessä Euroopan suurimmista valokuvatapahtumista. Onnistuminen osoittaa, että rajoja rikkovalla yhteistyöllä suomalainen osaaminen tavoittaa uusia, kansainvälisiä yleisöjä.

Suomen valokuvataiteen museon, Futurice Oy:n, Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) ja Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen yhteistyönä toteutettu näyttely sai päivänvalon viime syksynä Valokuvataiteen museossa Helsingissä, josta se kutsuttiin mukaan kesäkuussa järjestettyyn Hampurin valokuvatriennaaliin.

”Tapahtuman taiteellinen johtaja Krzysztof Candrowicz näki näyttelyn Suomessa ja halusi sen heti Hampuriin. Näyttelyn vetovoima puri Hampurissa sekä ulkomaiseen mediaan että näyttelyvieraisiin. Internetin kuvatulvaa, sosiaalista mediaa ja jakamisen kulttuuria käsitteleviin teoksiin on helppo samaistua: tuntuu, että näyttely onnistuu tavoittamaan jotakin olennaista meidän ajastamme”, pääkuraattori Anna-Kaisa Rastenberger Suomen valokuvataiteen museosta kertoo.

Kymmenpäiväisen festivaalin aikana Hampurin museoissa, gallerioissa ja näyttelytiloissa vieraili yhteensä noin 60 000 ihmistä. Triennaali koostui yli 70 näyttelystä, joissa oli esillä yhteensä yli 500 taiteilijan teoksia. #snapshotin omalle mediakierrokselle osallistui yli 50 toimittajaa.

”Toivomme, että #snapshot matkaisi vielä muuallekin maailmalle. Yhteistyö ensin Suomessa ja myöhemmin Hampurissa on ollut tapa laajentaa kaikkien osaamista ja saada tekemiselle laajempia yleisöjä. Tämä on kansainvälisestikin ainutlaatuista”, Anna-Kaisa Rastenberger sanoo.

#snapshot on kokemuksellinen näyttely, jossa vieraat tulevat osaksi teoksia muun muassa ottamalla selfie-kuvia ja tekemällä niiden pohjalta meemejä internetiin. Sosiaalista mediaa hyödyntämällä #snapshot demonstroi muuttuneen teknologian vaikutuksia tavallisten ihmisten tapoihin käyttää valokuvia. Osana näyttelyä nähdään teemaa kommentoivia valokuvataideteoksia hollantilaiselta Erik Kesselsiltä, suomalaiselta Niklas Kullströmiltä, tanskalaiselta Sisse Stroyerilta ja ranskalaiselta Catherine Balet'lta.

Lue lisää museon blogista

Snapshot-sivusto

Hampurissa otettuja selfie-kuvia

Hampurin valokuvatriennaalin sivut


 
   

  SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

  Facebook
  Twitter
  Instagram
  Flickr
  Youtube
  Terävyysalue-blogi

  Tilaa uutiskirje!

  YHTEYSTIEDOT
  Kaapelitehdas
  Tallberginkatu 1 G
  00180 Helsinki

  Postios. Tallberginkatu 1 C 85
  00180 Helsinki

  Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
  Näyttelyinfo 09-6866 3621

  Tietopalvelu: Kysy museolta

  digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

  Kysy_museolta_200x100_animaatio

   

  AUKIOLOAJAT
  Näyttelyt ovat avoinna
  ti–su 11–18, ke 11–20.


  Poikkeavat aukioloajat

   

  PÄÄSYLIPUT
  Liput: 8 / 5 €
  Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.
  Katso alennukset


  Ilmainen sisäänpääsy
  joka kuun viimeinen
  ke klo 17–20.

  Meille pääsee Museokortilla
  museokortti-logo 

   

  OPASTUKSET 

  Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

  Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

  MUSEON VUOSIKORTTI


  20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
  taideopiskelijat, OAJ, Grafia

   

  Museo on liikkumisesteetön.

   

  Toimisto ti–pe 9–15

  09-6866 360

  Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
  09-6866 3623

   

  HENKILÖKUNTA

  LEHDISTÖLLE


  Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

  Yhteistyössä:

  ikahulogo_75px