Nuorten suomalaiskuvaajien töitä Suomen valokuvataiteen museon uuteen Tradeka-kokoelmaan

tradeka_470Museonjohtaja Elina Heikka ja Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä.

Suomen valokuvataiteen museo on aloittanut yhteistyön Osuuskunta Tradekan kanssa kotimaisen valokuvataiteen tukemiseksi. Tradekan säätiön ja Valokuvataiteen museon solmiman yhteistyösopimuksen mukaan museo hankkii Tradekan rahoituksella kokoelmiinsa nuorten tai nousevien suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä. Hankitut valokuvat tulevat osaksi museoon perustettavaa Tradeka-kokoelmaa.

–Tradekalla on pitkä historia suomalaisen taiteen ja kulttuurin tukemisessa. Tradeka-kokoelmaan hankittavat valokuvat tuovat modernin lisän olemassa olevaan ja lähes sadan vuoden aikana kertyneeseen Tradekan taidekokoelmaan, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro valottaa yhteistyön taustoja.

Tradeka ja Suomen valokuvataiteen museo ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä ja Tradeka on myöntänyt hankkeeseen 30 000 euron suuruisen määrärahan. Vastuu Tradekan kokoelman kerryttämisestä on museolla, joka myös vastaa kokoelmaan hankittujen teosten esille saattamisesta.

–Valokuvataiteen museo arvostaa suuresti Tradekan tahtoa tukea nousevaa valokuvataidetta maassamme. Kokoelmien kartuttaminen nuoren, ajankohtaisen valokuvataiteen osalta on tärkeä painopisteemme. Haluamme kertoa nuoren polven äänellä tästä ajasta ja taiteilijoiden mielenkiinnon kohteista, Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka toteaa.

Lisätiedot:

Suomen valokuvataiteen museo:
Viestintäasiantuntija Lauri Alaviitala, 050 526 8336, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Osuuskunta Tradeka:
Yhteiskuntavastuukoordinaattori Sara Etola, 040 631 6188, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Osuuskunta Tradeka on hallinnointiosuuskunta, joka omistaa Osuuskunnan jäsenetutoiminnasta vastaavan Tradeka-palvelut oy:n sekä 98 % Osuuskunnan ydinliiketoimintoja hallinnoivasta Tradeka-Yhtiöt Oy:stä. Tradeka-Yhtiöt Oy omistaa kokonaan hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus oy:n. Osuuskunnalla on noin 255 000 jäsentä.

Suomen valokuvataiteen museo on valokuvan valtakunnallinen erikoismuseo, jonka tehtävänä on edistää ja vaalia suomalaista valokuvataidetta ja valokuvakulttuuria. Museon kokoelmiin kuuluu noin 3,7 miljoonaa valokuvaa. Näyttelyissään museo tuo esille kotimaista ja kansainvälistä nykyvalokuvausta sekä valokuvan monimuotoista historiaa. Museota ylläpitää Suomen valokuvataiteen museon säätiö.