Kyykkää ja valokuvausta – museot tarjoavat vapaa-ajan toimintaa nuorille turvapaikanhakijoille

Suomen valokuvataiteen museo ja neljätoista muuta suomalaista museota Kemiöstä Kuhmoon ja Tornioon tarjoavat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille.

Helinä Rautavaaran museon koordinoiman, kaksivuotisen Turvapaikkana museo –hankkeen aikana järjestetään ohjelmaa yli 3 000:lle eri puolella Suomea asuvalle nuorelle.

Valokuvataiteen museo järjestää yhdessä Hotelli- ja ravintolamuseon kanssa Kokaten ja kuvaten -kurssin, jolla turvapaikanhakijat ja suomalaisnuoret laittavat ruokaa ja ottavat ruokakuvia. Valokuvista kootaan näyttely museoiden yhteyteen Kaapelitehtaalle.

Nuoret turvapaikanhakijat pääsevät lisäksi mm. pelaamaan kyykkää Juminkeossa Kuhmossa, leipomaan ruisleipää Sagalundin museossa Kemiössä ja harjoittelemaan valokuvausta Helinä Rautavaraan museossa Espoossa. Museot järjestävät nuorille myös opastuksia, työpajoja, juhlia ja muita tapahtumia.

Hankkeessa on Suomen valokuvataiteen museon lisäksi mukana Espoon modernin taiteen museo EMMA, Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen Kellomuseo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helsingin taidemuseo HAM, Valokuvataiteen museo, Hotelli- ja ravintolamuseo, Aineen taidemuseo, Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU, Pohjois-Karjalan maakuntamuseo, Juminkeko-säätiö, Aboa Vetus & Ars Nova, Serlachius-museot ja Sagalundin museo. Hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:

Koordinaattori Riika Huitti-Malka, Helinä Rautavaaran museo