Opettajille

470_photofuss_9

Ajankohtaista: POLIITTISEN VALOKUVAN TEHTÄVÄMATERIAALI 

Materiaalia voi hyödyntää opetuksessa tai muun ryhmäkäynnin yhteydessä.

Lataa materiaali...

 

Museopedan info-lista

Jos haluat postia Suomen valokuvataiteen museon kouluille tarkoitetusta ohjelmasta, voit ilmoittautua opettajien suorapostituslistalle osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

Kerro viestissä nimesi, koulun nimi, luokka-aste ja sähköpostiosoite, johon haluat postia.

 

Museovierailun suunnittelu

470_photofuzz_5Taiteilija Nelli Palomäki kertoo näyttelystään keväällä 2013.

Ennen museokäyntiä mieti mihin aihepiiriin ja näyttelyyn haluat syventyä. Opastuksen varanneiden opettajien on mahdollisuus tutustua ennakkoon ilmaiseksi näyttelyihin. Näyttelykäynti voi syventää jo aiemmin opittua tai olla uuden oppimisen alku.

Ota yhteyttä museoon hyvissä ajoin. Opastus on hyvä varata ainakin viikkoa aikaisemmin. Myös ilman opastusta tulevan suuren joukon on hyvä olla yhteydessä museoon etukäteen, jotta käynnistä saadaan mahdollisimman onnistunut.

Käyntiä varatessasi sovi opastuksen aihepiiristä ja käytännön järjestelyistä (eväiden syönti, reppujen säilyttäminen, tehtävämateriaalin ja välineiden tarve, erityisryhmien tarpeet).

altJätä estot kotiin. Kuva:  Marika Turtiainen

Käyntiin valmistautuminen

Museokäynnin sisällön suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa tekee vierailusta innostavamman. Varsinkin nuorimpien oppilaiden kohdalla on hyvä kertoa etukäteen, mihin ollaan menossa ja mitä museossa tehdään. Museossa toimiminen, museotyö ja museon sääntöjen perusteet voivat myös olla koko opastuksen aihe. Oppilaita kannattaa jo koulussa kannustaa keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä myös oppaalle.

Saapuminen valokuvataiteen museoon

Ilmoittaudu kassalle, maksa mahdolliset pääsyliput ja opastus. Aulassa on naulakot vaatteille ja lukollisia kaappeja laukkuja varten. Jos olet tilannut opastuksen, opas on vastassa ryhmää kassan ja vaatenaulakoiden lähellä. Kassalta saa kirjoitusalustoja ja kyniä tarvittaessa. Istuintyynyjä ja kannettavia tuoleja ryhmiä varten on aulassa parven alla. Mahdollinen oheismateriaali on saatavissa kassalta tai on tarjolla näyttelysaleissa.

Parvi

Museon ala-aulassa sijaitseva parvi on paikka, jossa voi odotella opasta, jakaa tehtävämateriaalit ja syödä eväitä.

Oppilaat ja opettajat museossa

Opettajan rooli opastuksen tai käynnin aikana on tärkeä. Opettajan tulee olla läsnä koko mahdollisen opastuksen tai käynnin ajan. Oppilaiden hyvä käyttäytyminen on sekä opettajien että museoiden yhteinen tavoite.

Takaisin koululla

Jokaisen museokäynnin jälkeen kannattaa käydä palautekeskustelua oppilaiden kanssa ja myös meitä kiinnostaa käynnin onnistuminen. Kaikki mahdollinen palaute: Yleisötyövastaava Erja Salo, p. 044-270 6216 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Koululaisten pääsylippuhinnat

Ilmaiskävijöitä ovat kaikki alle 18-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat lukiota tai ammatillista perustutkintoa suorittavat.

Fotokela

alt

Fotokela on Suomen valokuvataiteen museon museopedagogisen yksikön tuottama verkko-opetusmateriaali, joka on suunnattu 7-9 -luokkalaisille ja heidän opettajilleen. Fotokelassa valokuvaa lähestytään moniaineisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Aineisto on vapaasti käytettävissä osoitteessa www.fmp/fotokela

Työpajat

altKuva: Marika Turtiainen

Työpaja on opastusta toiminnallisempi tapa tutustua Suomen valokuvataiteen museon näyttelyihin. Työpajatoiminnan perusajatus on tekemällä oppiminen. Se voi tarkoittaa sekä omaa taiteellista tekemistä että asioiden pohtimista ja ratkaisujen etsimistä työryhmissä.

Työpajan ohjaaja voi olla museon henkilökuntaa, oma opettaja, taiteilija tai esimerkiksi valokuvauksen opiskelija. Työpajatoiminta voi tapahtua luokkahuoneessa, näyttelytiloissa, ulkoympäristössä tai museon omassa työpajatilassa. Kaikki työpajat voi räätälöidä erityisryhmien tarpeisiin.

Näyttelyihin liittyvät työpajat

Lisätietoja yleisötyövastaava Erja Salo p. 044-270 6216 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

 
 

SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr
Youtube
Terävyysalue-blogi

Tilaa uutiskirje!

YHTEYSTIEDOT
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki

Postios. Tallberginkatu 1 C 85
00180 Helsinki

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Näyttelyinfo 09-6866 3621

Tietopalvelu: Kysy museolta

digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

Kysy_museolta_200x100_animaatio

 

AUKIOLOAJAT
Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20.


Poikkeavat aukioloajat

 

PÄÄSYLIPUT
Liput: 8 / 5 €
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.
Katso alennukset


Ilmainen sisäänpääsy
joka kuun viimeinen
ke klo 17–20.

Meille pääsee Museokortilla
museokortti-logo 

 

OPASTUKSET 

Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

MUSEON VUOSIKORTTI


20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
taideopiskelijat, OAJ, Grafia

 

Museo on liikkumisesteetön.

 

Toimisto ti–pe 9–15

09-6866 360

Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
09-6866 3623

 

HENKILÖKUNTA

LEHDISTÖLLE


Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

Yhteistyössä:

ikahulogo_75px