Pe 23.5. - su 7.9.

PROSESSI-TILA, VAPAA PÄÄSY

TIEDOTUSKUVAT

400_monokini

Katja. Kuva: Pinja Valja, Monokini 2.0. Suunnittelija: Mert Otsamo.

Monokini 2.0 on yhteisötaideprojekti, jossa otetaan kantaa kulttuurimme ahtaaseen ajatukseen naisten ”hyvästä” ja ”normaalista” ulkonäöstä. Projektilla pyritään laajentamaan käsitystä siitä, mikä on hyväksyttävää ja kaunista ihmisvartalossa suunnittelemalla uima-asumallisto naisille, jotka ovat läpikäyneet rinnanpoistoleikkauksen.

Myymälöiden valikoimista löytyvät uima-asut on järjestelmällisesti suunniteltu kaksirintaisille naisille, vaikka useat naiset rinnanpoistoleikkauksen jälkeen eivät toivo rinnankorjausleikkausta vaan haluavat jatkaa elämäänsä yksirintaisena.

Joukko suomalaisia muotisuunnittelijoita valmisti mittatilaustyönä Monokini 2.0 -projektille kukin oman uima-asunsa. Monokini 2.0 -malliston asuista otettiin muotivalokuvat, joissa malleina toimivat rinnanpoistoleikkauksen läpikäyneet naiset. Mukana projektissa olivat suunnittelijat Tyra Therman, Sasu Kauppi, Mert Otsamo, Timo Rissanen, Outi Les Pyy, Vilma Riitijoki ja KaksiTvå.

Tärähtäneet ämmät (Katriina Haikala ja Vilma Metteri) on helsinkiläinen taiteilijaduo, joka on toiminut yhdessä vuodesta 2007. Tärähtäneet ämmät ottavat kantaa kulttuurimme erilaisiin ilmiöihin ja herättävät keskustelua provokatiivisilla projekteillaan. Tärähtäneet ämmät ovat erityisesti olleet kiinnostuneita naiseuteen ja tasa-arvoon liittyvistä kysymyksistä, mutta he ovat työskennelleet myös vähemmistöihin liittyvien kysymysten parissa. Taiteilijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet useita yhteisötaideprojekteja, ja herättäneet huomiota yleisöä osallistavilla työpajoillaan, performansseillaan ja interventioillaan.

www.monokini2.com
www.facebook.com/Monokini2

#monokini2
#whosaysyouneedtwo
#tarahtaneet

Monokini 2.0 -projekti haastaa kaikki mukaan yhteisörahoituskampanjaan! Linkki kampanjaan löytyy www.monokini2.com nettisivuilta. Kuka tahansa voi osallistua projektiin ja osoittaa tukensa Monokini 2.0 -projektille 22.5.-22.6.2014 välisenä aikana.

Näyttelyä ovat tukeneet:

Finno (Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti)
Norden (Pohjoismainen kulttuurirahasto)
Suomen valokuvataiteen museo
Koneen Säätiö
Taike (Taiteen edistämiskeskus)

monokini_logo_netti470

Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13. Keskusteluopas paikalla näyttelyissä sunnuntaisin klo 14–15. Museon pääsymaksu.

Opastusten ja työpajojen varaukset: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen , puh. 09-6866 3621, ti–pe klo 9–12

Lisätietoja näyttelystä, yleisötyöstä, opastuksista, työpajoista ja ohjelmistosta:

Näyttelyt avoinna ti–su klo 11–18, ke 11–20.