GROKEVENTS_TABLE_START_DATE - GROKEVENTS_TABLE_START_DATE  GROKEVENTS_START_TIME GROKEVENTS_END_TIME 

#Snapshot

470pxcatherinebaletstrangers3
Catherine Balet: Strangers #3
/ Sarjasta "Strangers in the light"

Koskaan aiemmin ihminen ei ole tuottanut yhtä paljon valokuvia ja saanut niille välittömästi niin suurta yleisöä kuin nyt. Koskaan aiemmin myöskään jokamiehen tai -naisen yksittäinen näppäys ei ole voinut saada aikaan yhtä suuria maailmapoliittisia vaikutuksia kuin nykyään. Valokuvien jakaminen on tänä päivänä yhtä tärkeää kuin niiden ottaminen.

Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista, selfieitä ja niiden historiaa unohtamatta. Näyttelyn osana nähdään myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia hollantilaiselta Erik Kesselsiltä, suomalaiselta Niklas Kullströmiltä, tanskalaiselta Sisse Stroyerilta ja ranskalaiselta Catherine Balet'lta.

#snapshot-näyttely esittää muuttuneen teknologian vaikutuksia tapoihin käyttää valokuvia. Samalla se kuitenkin osoittaa, että teknologian muutoksista huolimatta monet tarpeet ja toiveet ovat sekä valokuvien ottajilla että katsojilla samanlaisia kuin sata vuotta sitten. Käytämme yhä valokuvia vahvistamaan muistojamme, rakentamaan identiteettiämme tai yhteyttä läheisiimme. Pyrimme valokuvien avulla vaikuttamaan asioihin ympärillämme ja etsimme rakkautta.

Näyttely on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Futurice Oy:n, Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) sekä Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen kanssa. Näyttelyä tukevat Ifolor ja EIT ICT Labs.

Esimakua #snapshot-näyttelystä saat videosta, jossa näyttelykierros on puristettu yhteen minuuttiin. Löydät sen

.

 

472px_kirja

#Snapshot-kirja

Näyttelyä varten kirjoitettu tutkimuksellinen kirja #Snapshot - kamerat keskuudessamme vastaa kattavasti kysymyksiin valokuvaamisen syistä ja valokuvien käyttötavoista. Kirjan ovat toimittaneet Asko Lehmuskallio ja Anna-Kaisa Rastenberger.

Tekstit herättelevät kuviin, niiden ottamiseen, jakamiseen ja katsomiseen liittyviä kysymyksiä. Kirjan kirjoittajat tuovat kukin oman näkökulmansa näppäilykulttuuriin liittyviin kysymyksiin. Kolmentoista kirjoittajan joukossa on viestinnän ja valokuvan ammattilaisia ympäri maailmaa. Artikkelien aiheet käsittelevät nykyvalokuvaukseen liittyviä ilmiöitä selfieistä aina kuvien sisältämän metadatan kaupalliseen hyödyntämiseen ja kuvan muuttuneeseen rooliin maailmanpolitiikassa.

Lue lisää kirjasta...

 
WEB470px_kuva5

Instagram-kävelyllä tutustutaan Ruoholahteen kameran avulla. Kuva: Laura Porola

Työpajoja, opastuksia ja ohjelmaa

Instagram-kävelyjä, luentoja... #snapshot-näyttelyn yhteydessä järjestetään paljon ohjelmaa yleisölle. Vapaa pääsy. Tule mukaan!

Lue lisää ohjelmistosta...

#snapshot-näyttelyn teemoihin on mahdollista tutustua myös itse tekemällä ja opastusten kautta. Tule mukaan yksin, ryhmässä, luokan tai kavereiden kanssa. Sisällöt sopivat kaikenikäisille.

Lue lisää työpajoista...

Yleisöopastuksia järjestetään näyttelyssä sunnuntaisin klo 13-14. Keskusteluopas on paikalla näyttelyissä sunnuntaisin klo 14–15. Opastukset sisältyvät museon pääsymaksuun.

Taiteilijatapaaminen 7.12.2014 klo 14-15

Niklas Kullström kertoo töistään ja vastaa yleisön kysymyksiin. Tervetuloa! Museon pääsymaksu.

Osana #snapshot-näyttelyä järjestetyssä Jotain muuta -tempauksessa yleisön lähettämät kuvat heijastettiin Lasipalatsin aukiolle kymmenmetrisinä marraskuun 2014 viimeisenä viikonloppuna. Mukaan lähetettiin yli 300 kuvaa. Lue lisää...

Lisätietoja yleisötyöstä, opastuksista, työpajoista ja ohjelmistosta: Yleisötyövastaava Erja Salo, 044 270 6216, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

Osallistu

Jaa tietoa näyttelystä ja seuraa museon kuulumisia Facebookissa, Twitterissa ja Instagramissa. Voit myös itse osallistua keskusteluun tunnisteella #SnapshotNow.

Seuraa näyttelyn blogia, jossa valokuvaajat Lassi Häkkinen, Saana Kotila ja Laura Rämö sekä museon intendentti Anna-Kaisa Rastenberger kirjoittavat ajankohtaisista näppäilykuvaukseen liittyvistä ilmiöistä.

Tutustu museon tiimiin, joka on osallistunut näyttelyn valmisteluun.

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

 

Lisätietoja näyttelystä

Näyttelyt avoinna ti–su klo 11–18, ke 11–20.
Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki.
Info 09 6866 3621.
www.valokuvataiteenmuseo.fi

Medialle

Haastattelupyynnöt ja tiedustelut:

Heikki Pölönen, viestintäasiantuntija: 0400 673 837
Anna-Kaisa Rastenberger, intendentti: 050 518 7619
Tiina Rauhala, kuraattori: 050 432 7562
Risto Sarvas, Service Design Lead (Futurice) & dosentti (Aalto yliopisto): 040 1677 499

 

 500pxsuomi_logo