To 13.10. - su 11.12.2016
ti  11:00 - 18:00
ke  11:00 - 20:00
to - su  11:00 - 18:00

Kokaten ja kuvaten: nuorten ruokakuvia

Kuinka syntyy hyvä ruokakuva? Tarvitaan pehmeää luonnonvaloa, raaka-aineita tai annos, hieman sommittelua ja vakaa käsi. Ja linssi, jonka takaa ruokaa kurkitaan eli nykyään useimmiten kännykkä tai pad. Näistä lähtökohdista rakentui Kokaten ja kuvaten -kurssi.

Kurssille osallistui kolmetoista 15–20-vuotiasta nuorta. Osa paikoista oli varattu turvapaikanhakijoille. Kurssin ohjasivat ruokatoimittaja ja -valokuvaaja Mari Moilanen, kotitalousopettaja Hanna Salminen ja kuvataidepedagogi Maija Ihanainen. 

 

Näyttelyn valokuvat: Hassan, Shirahmad, Javad N., Aref, Mohammed, Juho, Zahra, Laura, Shahram, Ali, Javad A., Abbas, Iiris ja Mari.

Kurssin järjestivät Valokuvataiteen museo ja Hotelli- ja ravintolamuseo. Yhteistyössä oli mukana myös Kaapelitehdas, Vapaa taidekoulu ja ravintola Hima&Sali. 

Kurssi on osa viidentoista suomalaisen museon Turvapaikkana museo -hanketta, jossa museot tarjoavat vapaa-ajan toimintaa Suomeen saapuville nuorille turvapaikanhakijoille. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Mari Moilanen luennoi aiheesta Näin otetaan hyvä ruokakuva keskiviikkona 30.11. klo 18–19. Vapaa pääsy.

 

Huom. Näyttely suljettu
la 15.10. klo 12-18
la 22.10. klo 12-15
la 19.11. klo 12-15
la 10.12. klo 12-15

#kokatenjakuvaten
#valokuvataiteenmuseo
#hotellijaravintolamuseo
#turvapaikkanamuseo