Tulevat näyttelyt

K1

Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
K1 Kämp Galleria
8.3.–2.6.
Japanin suurin valokuvaaja ensimmäistä kertaa Suomessa.
K1 Kämp Galleria
14.6.–6.10.
Emma Sarpaniemi tutkii yhdessä ja yksin rakennetuissa muotokuvissa naiseuteen ja feminiinisyyteen liittyviä esteettisiä ja sosiaalisia normeja empatian ja huumorin keinoin.

Suomen valokuvataiteen museo

Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Kaapelitehdas
24.5.–1.9.
Kesällä 2024 Kaapelitehtaan valtaa luonnontiede ja muinaiset uskomukset. Niina Vatasen (s.1977) näyttelyssä yhdistyy taiteilijan kiinnostus kasveihin, luonnontieteisiin, taidehistoriaan, myytteihin, riitteihin ja uskomuksiin.
Kaapelitehdas
20.9.–12.1.
Haave kuratoida näyttely 1990-luvun valokuvataiteesta museon kokoelmissa totetutuu vihdoinkin.
Kaapelitehdas
20.9.–12.1.
Tuomo Manninen (s. 1962) on 1990-luvulta lähtien kuvannut erilaisia ryhmiä ympäri maailmaa. Kuvissa ryhmä muodostuu esim. vanhemmista hiekkalaatikon reunalla, teatterin näyttelijöistä tai vaikkapa raitiovaunun kuljettajista. Manninen on kiinnostunut siitä, millaiset asiat synnyttävät ryhmän…
Kaapelitehdas
5.4.–2.6.
Naomi Holopainen, Wanda Holopainen ja Pricilla Oseia muodostavat taiteilijakollektiivin, jonka näyttely pureutuu siihen, miten hiljaisuus ja luottamus ovat keskenään vuorovaikutuksessa. Taiteilijat tutkivat olosuhteita, jotka edesauttavat varmuuden ja turvallisuuden tunteen syntymistä oman…
Kaapelitehdas
7.6.–8.9.
Tarja, Berndt ja minä on Jonne Sippolan teos, joka kertoo taiteilijan ja hänen vanhempiensa suhteesta Sippolan transprosessin aikana. Näyttely käsittelee sukupolvien välisten rajojen yli kurottavaa empatiaa, ymmärrystä ja tukemista. Teos purkaa perhesuhteisiin liittyvää vaikenemisen kulttuuria ja…
Kaapelitehdas
20.9.–3.11.
Valtteri Kleemola on taiteilija, joka luo omakuvia sosiaalisen median välineillä ja estetiikalla. Kuvissaan Kleemola leikittelee julkkisten identiteeteillä, sekoittaa sukupuolirooleja ja sijoittaa itsensä populaarikulttuurin tapahtumien keskelle. Hahmot hymyilyttävät ja koskettavat, ja nostavat…
Kaapelitehdas
8.11.–12.1.
Viljami Nissin näyttelyn lähtökohtana on queer-luenta Aleksis Kiven romaanista Seitsemän veljestä. Näyttely esittää klassikkoteoksesta vaihtoehtoisen version, joka pohtii Nissille teoksessa merkityksellisintä teemaa: veljeyttä. Projektin työnimi viittaa myös Sandra Hagmanin suomalaista…