Yleisötyöstä

altKuva: Lasse Pahlman

Suomen valokuvataiteen museon yleisötyön tehtävä on edistää ja tukea valokuvaan liittyviä oppimisen, tekemisen ja kokemisen muotoja sekä museoympäristössä että jokapäiväisessä elämässä.

Museo järjestää opastuksia, työpajoja, taitelijatapaamisia ja luentoja. Niiden avulla voi tutustua valokuvauksen nykypäivään ja historiaan. Keväisin ja syksyisin järjestetään myös ope-info, jonka tarkoitus on perehdyttää erityisesti opettajia museon kauden työpajatarjontaan ja näyttelyihin.

Yleisötyön palvelut on tarkoitettu kaikenikäisille. Tervetuloa museoon!

 

PROSESSI-TILA

Prosessi on valokuvan oma museopedagoginen tila muiden näyttelytilojen yhteydessä. Prosessissa vuorottelevat työpajat, yleisötilaisuudet ja pienet näyttelyt. Tervetulleita ovat erityisesti valokuvaan liittyvät taidekasvatusprojektit. Prosessi voi toimia myös päiväkotien ja koulujen projektien näyttelytilana.

Prosessi-tilaan on avoin haku joka kevät maalis-huhtikuussa museon nettisivuilla.

Prosessi-tila on vuodesta 2013 alkaen tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään dokumentaarisen kuvan tai tutkimuksen välineenä. Prosessi-tilan näyttelyiden avulla pyritään vahvistamaan mediakasvatuksen asemaa museon yleisötyössä.

Lisätietoja museolehtori Erja Salo 044 270 6216 tai Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

altKuva:  Marika Turtiainen

 

FOTOKELA

 

fotokelaFotokela on Suomen valokuvataiteen museon museopedagogisen yksikön tuottama verkko-opetusmateriaali, joka on suunnattu 7-9-luokkalaisille ja heidän opettajilleen.

 

Fotokela on tuotettu 2006 voimaan tulleen opetussuunnitelman pohjalta, ja se vastaa viestintä ja mediataidot -aihekokonaisuuden vaatimukseen integroida mediakasvatus opetustyöhön.

Valokuva on media, johon törmäämme päivittäin erilaisissa yhteyksissä. Kuvanlukutaito on osa mediataitoa, jonka opettaminen on peruskoululle yhä tärkeämpi haaste. Fotokela toimii kuvanlukutaidon oppimateriaalina. Se sisältää esimerkkejä valokuvan eri käyttöalueilta: lehti-, uutis-, albumi-, taide-, internetgalleria- sekä mainoskuvia. Fotokela auttaa hahmottamaan valokuviin liittyvää kontekstisidonnaisuutta eli tulkinnan riippuvaisuutta käyttötavasta.

Fotokelassa valokuvaa lähestytään moniaineisesti mediakasvatuksen näkökulmasta. Oppimateriaalin pääsisältöä, kuvia, pohditaan eri kouluaineiden näkökulmasta. Oppiaineet on ryhmitelty kymmeneen osaan: kielet & kirjallisuus, maantieto, kotitalous & käsityö, biologia, musiikki & kuvataide, uskonto & elämäkatsomustieto, matematiikka, liikunta & terveystieto, historia ja yhteiskuntaoppi sekä fysiikka & kemia.

Aineisto on vapaasti käytettävissä osoitteessa www.fmp/fotokela

 

KÄNNYKKÄGUIDE - KUUNTELE KUVAA

alt

Kännykkäguide on Valokuvataiteen museon oma innovaatio, jonka käyttö alkoi syksyllä 2008. Uutinen asiasta Yle:n nettisivuilla. Palvelusta valmistuneen raportin voit ladata täältä.

 
 

SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr
Youtube
Terävyysalue-blogi

Tilaa uutiskirje!

YHTEYSTIEDOT
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki

Postios. Tallberginkatu 1 C 85
00180 Helsinki

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Näyttelyinfo 09-6866 3621

Tietopalvelu: Kysy museolta

digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

Kysy_museolta_200x100_animaatio

 

AUKIOLOAJAT
Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20.


Poikkeavat aukioloajat

 

PÄÄSYLIPUT
Liput: 8 / 5 €
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Ilmainen sisäänpääsy
joka kuun viimeinen
ke klo 17–20.

Meille pääsee Museokortilla
museokortti-logo 

 

OPASTUKSET 

Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

MUSEON VUOSIKORTTI


20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
taideopiskelijat, OAJ, Grafia

 

Museo on liikkumisesteetön.

 

Toimisto ti–pe 9–15

09-6866 360

Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
09-6866 3623

 

HENKILÖKUNTA

LEHDISTÖLLE


Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

Yhteistyössä:

ikahulogo_75px