Photofuss-nuorten ryhmä

470_NuortenRyhma_kollaasiKuvat: Valokuvataiteen museon nuorten ryhmä

PHOTOFUSS

150_photofuss_logoValokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss on tarkoitettu 15-23-vuotiaille taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille nuorille.

Ryhmän tarkoituksena on  järjestää erilaista ohjelmaa kuten tapahtumia, projekteja ja näyttelyitä sekä oppia valokuvakulttuurista.

Seuraa PHOTOFUSSIA Facebookissa.

Lisätiedot:  yleisötyövastaava Erja Salo, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 

HAE  MUKAAN NUORTEN RYHMÄÄN!

Oletko 15-25-vuotias ja kiinnostunut valokuvasta, visuaalisesta kulttuurista ja yhdessätekemisestä?

Ryhmässä saat:

  o   mahdollisuuden ideoida ja järjestää ohjelmaa samanhenkisten ihmisten kanssa

  o   kokemusta tapahtumien ja näyttelyiden tuottamisesta ja kuratoinnista

  o   lisää tietoa valokuvakulttuurista mm. tapaamalla taiteilijoita ja muita 

        valokuvauksen ammattilaisia

  o   kameraopetusta sekä tilaisuuden päästä kokeilemaan studiokuvausta

 o   kaikkea muuta mitä vain keksitäänkään tehdä!

 

 Photofuss kokoontuu joka kuukauden 2. keskiviikko klo 18 Valokuvataiteen museolla. Tule mukaan!

 Kiinnostuitko?

Lähetä lyhyt kuvaus itsestäsi ja kerro lisäksi muutamalla lauseella mitä juuri sinä haluaisit ryhmältä saada sekä millainen toiminta olisi sinusta kiinnostavaa (n. puoli sivua):  Suomen valokuvataiteen museo, yleisötyövastaava Erja Salo, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 470_meridiem_banneri_valmis

Ante meridiem – ennen keskipäivää -näyttely

Kahvila Kolo, Pengerkatu 9, 16.3.-9.4.2017. Vapaa pääsy

Kahvia, hammastahnaa, verkkaisuutta, lehden lukua tai hirveä kaaos ja kiire. Uusi alku. Vai taas yksi päivä sitä, mihin ei jaksaisi herätä?

Keväällä 2017 PHOTOFUSS käsittelee näyttelyssään aamuja, alkuja ja välitiloja. Aamun katsotaan alkavan auringon noustessa, mutta laajimmin aamuna voidaan pitää aikaa keskiyön ja keskipäivän välillä.

”Minua inspiroi hetki, jolloin on vielä unen ja valveen rajamailla, ja unet sekoittuvat todellisuuteen. ” –Ronn Keinänen

Tule nauttimaan valokuvataiteesta ja samalla vaikka hyvästä kahvista kahvila Koloon 16.3.–9.4.2017 Osoite on Pengerkatu 9, Helsinki, ja kahvila on avoinna ke–su 12-22, ma–ti suljettu.

Näyttelyn aikana tapahtuu:

-Juhlimme avajaisia keskiviikkona 15.3. klo 18–20. Avajaistilaisuus on avoin kaikille ja vieraita hemmotellaan livemusiikilla, kun keikalle saapuu valloittava Piitu & Co (facebook.com/piitubook).

-PHOTOFUSS-ryhmän tapaaminen perjantaina 24.3 klo 18–19. Tervetuloa moikkamaan, tutustumaan taiteilijoihin ja ryhmän toimintaan! Ryhmään otetaan taas ensi syksynä uusia jäseniä, joten erityisen tervetulleita ovat PHOTOFUSSIN toiminnasta kiinnostuneet nuoret.

-Näyttelyn aikana järjestetään myös valokuvausworkshop, josta tulee lisätietoa Facebook-tapahtumaan.  

Näyttelyyn osallistuvat Jasmine Hannukainen, Ronn Keinänen, Helmi Nevalainen, Olivia Ranta, Saara Sampio sekä Leevi Toija. Ryhmävastaavat Maija Ihanainen ja Marjaana Nieminen ovat koonneet ja kuratoineet näyttelyn yhdessä kahvila Kolon kuraattori Vanessa Kowalskin kanssa.

Näyttelyn graafinen suunnittelu: Anna Neva

https://facebook.com/photofuss // https://instagram.com/photofussgroup

 470_olivia ranta - simplicity
Kuva: Olivia Ranta - Simplicity


470_saara sampio - kahvit ennen keskipiv
Kuva: Saara Sampio - Kahvit ennen keskipäivää


470_leevi toija - vatikaanin veteraani
Kuva: Leevi Toija - Vatikaanin veteraani

 


Pimeän kautta käy toisinaan tie valoon -näyttely

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila, 28.9.-9.10.2016. Vapaa pääsy.

470_valtteri_webOli pimeys, oli valo. Oli pimeys,    josta valo alkoi pikkuhiljaa jälleen tihkua läpi. Kiertokulku on loputon. Valo johdattaa ja näyttää totuuden, eikä ilman sitä olisi kuvaa tai elämää. Mutta pimeyden kadotessa myös valo menettää arvonsa.

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä, Photofuss, haluaa toivottaa valokuviensa kautta näyttelyvieraat tervetulleiksi tarkastelemaan valon eri
muotoja ja merkityksiä.

Näyttelyn tekijät ovat Jasmine Hannukainen, Ronn Keinänen, Helmi Nevalainen, Valtteri Salmivaara, Saara Sampio sekä Maija Ihanainen (ryhmävastaava).

Kuva: Valtteri Salmivaara: Kettu


MENNEET TAPAHTUMAT


#phoneography-näyttely 18.-23.11.2014

Lasipalatsi, Näyttely-tila, 18-23.11.2014. Vapaa pääsy.

300px_Ida_Lahtinen_Freedom

Kännykällä voi tehdä valokuvataidetta. Siitä on Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss vakuuttunut. Sen todistaakseen Photofuss kokosi kännykällä otetuista ja käsitellyistä valokuvista näyttelyn, joka on esillä Helsingin keskustassa Lasipalatsin Näyttely-tilassa 18.-23. marraskuuta. Paristasadasta yleisön lähettämästä kuvasta Photofuss-raati valitsi 41 parasta otosta vedostettavaksi #Phoneography-näyttelyyn.

 Lue lisää...

 

Kuva: Ida Lahtinen: Freedom

AI KAMALA!

Lasipalatsi, Tovi pop up store, 19.-22.2.2014
Vapaa pääsy.

150_kamala_nelja

Tervetuloa KAMALA-näyttelyn tiedotustilaisuuteen tiistaina 18.2. klo 13 ja avajaisiin tiistaina 18.2. klo 18. Paikalla näyttelyn tekijöitä.

Helmikuu masentaa. Helmikuussa kaikki on kamalaa. Ihan kaikki. Vai onko?

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS ja Kiasman Kultut järjestävät yhdessä kokeellisen näyttelyn nimeltä KAMALA. Mikä on sinun kamalin tavarasi? Onko se joululahja, joka ei miellyttänyt? Heräteostos? Vanha lelu? Pariton sukka? Eksän vanha t-paita? Perintöesine? Ruma lasiesine? Kootaan kaikki kamalat kamat KAMALAAN!

Lue lisää...

 

Akrobatiaa Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyssä 1.12.2013

150_akrobatia_whsf_l_2

Sirkustaiteilijat, akrobaatit Netta Lepistö ja Maarit Utriainen esittävät otteita esityksestä "Will Have Sex for Love" Valokuvataiteen museon Surrealismia ja silmänlumetta -näyttelyssä yleisöopastuksen jälkeen sunnuntaina 1.12. klo 14-14.30.

Näyttelyyn on yleisöopastus esitystä ennen klo 13-14. Kaikenikäiset tervetulleita.Tapahtuman on tuottanut Valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss. Museon pääsymaksu.

Lepistö ja Utriainen kuuluvat viiden sirkustaiteen ammattilaisen vuonna 2010 perustama nykysirkusryhmään Zero Gravity company. Ryhmän muita jäseniä ovat ilma-akrobaatit Salla Hakanpää  ja Susanna Keski-Kohtamäki sekä nuorallatanssija  Reija Tapaninen. Ryhmällä on takanaan kaksi kokoillan nykysirkusesityksen kantaesitystä, Ydin (2011) ja Will Have Sex for Love (2013). Lokakuussa 2013 kantaesitettiin ryhmän kolmas teos, Salla Hakanpään soolo Pinta. Zero Gravity Company yhdistelee teoksissaan raikkaasti ja rohkeasti sirkusta, tanssia ja esinemanipulaatiota.

Sirkustaiteilija Netta Lepistöä kiinnostaa eri taidelajien rajapinnoilla leikittely, jatkuva uudistuminen sekä omien kykyjen ja luovuuden haastaminen. Hän on kiinnostunut herättämään elottomia esineitä henkiin, manipuloimaan kehoaan ja käyttämään erikoisosaamistaan, epätasapainon hallintaa, uusilla keinoilla ja välineillä.

Lähes 20 vuotta sitten aloitetusta harrastuksesta tuli Maarit Utriaiselle ammatti ja elämäntapa. Sirkusammattilaisena hän pyrkii kehittymään jatkuvasti ja laajalti niin teknisissä taidoissaan kuin esiintymisessäänkin. Jatkuva innostuminen sekä vaikeuksia kohti ja niiden läpi puskeminen sävyttävät tämän artistin kädenjäljen omintakeiseksi.

www.zerogravitycompany.com 

Lisätietoja yleisötyöstä, opastuksista, työpajoista ja ohjelmistosta:

Yleisötyövastaava Erja Salo 044 270 6216, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen .

 

PHOTOFUSS-jooga tulee taas!

 museojoogaa 6_4-2013Joogaa Suomen valokuvataiteen museossa Summer School ja Vesa Oja Finglish -näyttelyiden keskellä.

Valokuva on pysähtynyt hetki, aivan kuten onnistunut joogaharjoituskin. Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS järjestää kevään ja kesän 2013 aikana kolme joogatuntia Valokuvataiteen museolla.

Ilmoittautuminen alkaa viikkoa ennen jokaista joogatuntia, Facebook-eventin muodossa. Seuraa PHOTOFUSSIA Facebookissa.

PHOTOFUSS-joogatuntien ajankohdat:

la 18.5. klo 12-13. Ohjaaja Satu Tuomela. Kansainvälinen museopäivä, ilmainen sisäänpääsy.

la 15.6. klo 12-13. Ohjaaja Inka Pitkänen. Museon pääsymaksu 6/4, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

la 20.7. klo 12-13. Ohjaaja Meri Mort. Museon pääsymaksu 6/4, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Oma matto mukaan!

Paikka:  Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki www.valokuvataiteenmuseo.fi

Lisätietoja: Yleisötyövastaava Erja Salo p. 0442706216, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen / www.facebook.com/photofuss

 Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

 

Photofuss goes Joogafestival

150_joogaJOOGATUNNIT LAUANTAINA 6.4.2013
VALOKUVATAITEEN MUSEON
ISOSSA NÄYTTELYSALISSA

KLO 12 - 12:45 Satu Tuomela
KLO 16 - 16:45 Meri Mort

HUOM! Tunneille ei voi ilmoittautua etukäteen. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä klo 11:30 alkaen.

MILJÖÖ:
Valokuva on pysähtynyt hetki, aivan kuten onnistunut joogaharjoituskin. Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä PHOTOFUSS järjestää tänä lauantaina yhteistyössä Helsingin joogafestivalin kanssa museojoogaa parin tunnin verran.

MYYNNISSÄ:
Kävijöiden on mahdollista ostaa PHOTOFUSS nuorten itse kuvaamia, jooga-aiheisia postikortteja sekä julisteita.

ENSI KERTAA SUOMESSA:
Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä joogaamaan Valokuvataiteen museon isossa näyttelysalissa, ensimmäistä kertaa Suomessa! Pysähdytään siis hetkeksi yhdessä.

SISÄÄNPÄÄSY:
Molemmille tunneille on ilmainen sisäänpääsy joogafestivaalirannekkeella, jotka myynnissä täällä:
http://joogafestival.fi/lippukauppa/

Festarirannekkeella ilmainen sisäänpääsy Valokuvataiteen museon näyttelyihin sekä lauantaina että sunnuntaina 6.-7.4. klo 11 - 18.

LISÄTIETOA JOOGATUNNEISTA:
Satu Tuomela vetää dynaamisen Authentic Flow Joogatunnin, jossa kehon liikkeet yhdistyvät toisiinsa hengityksen johdattamana. Olo on tunnin jälkeen energisoitunut, vapautunut ja inspiroitunut.Tule siis hikoilemaan, leikkimään, rikkomaan omat rajasi ja kokemaan nautinnollinen hyvän olon tunne!

Meri Mort ohjaa luovalla tyylillään dynaamisen lempeää joogaa. Tunnilla keskiössä on tutkiva ja pehmeä asenne, kasvaminen maan ja taivaan välillä sekä ihmisen ainutlaatuisuuden huomioiminen. Syvää rentoutusta, hengitysharjoituksia ja lempeää kehon linjausta, spiraalimaisia liikkeitä. Tunti sopii myös vasta-alkajille.

 

 
 

SVM_LOGO_FI_6X6_S_RGB

Facebook
Twitter
Instagram
Flickr
Youtube
Terävyysalue-blogi

Tilaa uutiskirje!

YHTEYSTIEDOT
Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki

Postios. Tallberginkatu 1 C 85
00180 Helsinki

Sähköposti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
Näyttelyinfo 09-6866 3621

Tietopalvelu: Kysy museolta

digikuvanhistoriakuka_kuvasi_anim_150x72

Kysy_museolta_200x100_animaatio

 

AUKIOLOAJAT
Näyttelyt ovat avoinna
ti–su 11–18, ke 11–20.


Poikkeavat aukioloajat

 

PÄÄSYLIPUT
Liput: 8 / 5 €
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Ilmainen sisäänpääsy
joka kuun viimeinen
ke klo 17–20.

Meille pääsee Museokortilla
museokortti-logo 

 

OPASTUKSET 

Yleisöopastus näyttelyihin sunnuntaisin klo 13–14 pääsylipun hinnalla.

Ilmainen yleisöopastus joka kuun viimeinen keskiviikko klo 18–19. 

MUSEON VUOSIKORTTI


20 / 30 (2 hlö) / 8,5€ taiteilijat,
taideopiskelijat, OAJ, Grafia

 

Museo on liikkumisesteetön.

 

Toimisto ti–pe 9–15

09-6866 360

Kuva- ja tietopalvelu ja kirjasto
09-6866 3623

 

HENKILÖKUNTA

LEHDISTÖLLE


Kaapelitehdas sijaitsee raitiovaunu 8:n Länsisatamankadun pysäkillä, noin 600 metriä Ruoholahden metroasemalta.

Yhteistyössä:

ikahulogo_75px