Pe 24.5. - su 1.9.   

Maanantai Kollektiivi: Nine Nameless Mountains

PROJEKTI-TILASSA:

Nine Nameless Mountains, teos matkasta pohjoiseen, tulkitsee uudelleen valokuvan road trip -genreä pilke silmäkulmassa. Se on runollinen ja absurdi tutkimus maantieteellisistä huomioista etäisyyden ja mittakaavan edessä, sekä samanaikaisesti ystävyyden, valokuvauksen ja sattuman ylistys.

470_cloudberry copyMaanantai Kollektiivi: Nine Nameless Mountains, Cloudberry

Elokuussa 2012 matkustimme yhdessä Pohjois-Norjan Lofooteille, jossa Yhdeksän Nimetöntä Vuorta (Nine Nameless Mountains) muotoutui tarinaksemme: halusimme pohtia ja horjuttaa tekijyyden myyttistä asemaa taiteessa sekä löytää uusia lähestymistapoja valokuvalliselle ilmaisullemme.

470_canning_the_mistMaanantai Kollektiivi: Nine Nameless Mountains, Canning the Mist

Matka Lofooteille oli meille onnistunut yritys luopua yksilöllisestä tavasta luoda. Sen sijaan luotimme yhteistyöhön ja ideoiden avoimeen jakamiseen. Ajatus kuului: jos olet rohkea tai tarpeeksi typerä kadottaaksesi itsesi, saatat lopulta löytää, jotain mitä et osannut edes etsiä.

Maanantai Kollektiivi:

Anne Golaz
Jonna Kina
Tanja Koljonen
Jaana Maijala
Juuso Noronkoski
Mikko Rikala
Maija Savolainen
Anne Yli-ikkelä

Nine Nameless Mountains -valokuvataidekirja (lisää tästä linkistä) julkaistaan 3.6.2013 (kustantaja Kehrer Verlag). Nine Nameless Mountains on esillä myös Sveitsin Rosseniéren Alt+1000 valokuvafestivaaleille heinäkuussa 2013.

Lisää tietoa Maanantai Kollektiivin kotisivuilta ja Facebook-sivulta.

Taiteilijatapaaminen: Taiteiden yönä, torstaina 22.8.2013 klo 18-19. Vapaa pääsy.