Pienin mahdollinen pikseli

Vuoden 2019 alusta toiminut Vuosaari 21 on saanut visuaalisen ilmeen. Vuosien 2019-2021 aikana Vuosaaressa nähdään uuden logon yhdistämänä kolmen toimijan; Suomen valokuvataiteen museon, KOM-teatterin ja Klockricketeaternin yhdessä järjestämää yhteisötaiteellista toimintaa. Vuoropuhelu ja kohtaamiset yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa tuottavat materiaalia ja tarinoita, joiden pohjalta hanke huipentuu vuonna 2021 esitykselliseen, kaikille avoimeen tapahtumaan.

Yhteisellä logo-tunnuksella on tarinansa. Tunnuksen muodon ja värimaailman taustalla vaikuttavat asukkailta kerätyt ja kuullut ideat siitä, millaisena asukkaat kokevat Vuosaaren nyt, mitä he ajattelevat sen tulevaisuudesta ja mikä väri kuvaisi Vuosaarta parhaiten. Yhteinen tunnus on muotokieleltään erikokoisia alueita sisältävä pikseli, joka liittyy niin valokuvaan kuin kaupunkisuunniteluunkin. Vuosaari muuttuu paljon lähivuosina; millaisia paikan ja tilan kokemuksia kehitys tuo tullessaan? Kuinka Vuosaari koetaan henkilökohtaisena, muuttuvana, kerrostuvana, fyysisenä, muistoihin ja toiveisiin kytkeytyvänä paikkana? Henkilökohtaisten ja jaettujen alueiden sisällä erilaiset asukkaat, ekosysteemit ja yhteiskunnalliset toimijat rakentavat Vuosaaressa hyvää elämää kukin omasta näkökulmastaan käsin. Kuinka ajatukset hyvästä elämästä risteävät? Taide kuuluu kaikille ja taiteen keinoin on mahdollista pohtia, tutkia, toimia yhteisesti ydinkysymysten parissa - kysyä mitä on hyvä elämä?

Tunnuksen kaksi värivaihtoehtoa mukailevat Vuosaaren merellistä sijaintia. Niissä poijun punainen yhdistyy meren syvään siniseen, sekä valoisa auringonkeltainen pintaveden kirkkaan turkoosiin sävyyn. Tunnuksen on suunnitellut graafikko Anna Neva yhteistyössä hanketoimijoiden kanssa.

 

Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, staircase G, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission