Helmikuu 2018

Tapahtumat

6.2.

Avajaiset: Tuntuuko tutulta? & Ohikuljetut

ti 6.2. klo 18–20. Vapaa pääsy. Tervetuloa kevään näyttelyiden avajaisiin!

Tapahtumat

28.11. asti

Ilmaisilta: vapaa pääsy näyttelyihin

Kuukauden viimeinen keskiviikko klo 17–20 = vapaa pääsy! Yleisöopastus näyttelyihin suomeksi klo 18–19.

Näyttelyt

19.12.2017–4.3.2018

Andrei Lajunen: Varmuudesta

Valokuvataiteilija Andrei Lajunen (1969–1999) piti filosofi Ludwig Wittgensteinin teoksia Varmuudesta ja Huomautuksia väreistä yhtenä tärkeimmistä vaikutteista taiteellisessa ajattelussaan ja työskentelyssään. Museon Kuvakulma-tilassa esillä oleva kymmenen kuvan sarja on Lajusen ensimmäisten opiskeluvuosien tuotantoa Taideteollisesta korkeakoulusta.

Näyttelyt

12.1.–18.3.
Karl Henrik Edlund, Lovozero, 2011, sarjasta Valoisat tunnit

Karl Henrik Edlund: Valoisat tunnit

Ajan pysähtyneisyyden tunne ja kaipuu elävät Karl Henrik Edlundin runollisessa kuvamaailmassa. Näyttelyn kuvat on otettu kuuden vuoden aikana matkoilla Pohjoiskalotissa, Kuolan niemimaalla ja Luoteis-Venäjällä sekä Edlundin omassa arkielämässä Pietarissa ja Ahvenanmaalla. Kuvasarja on esillä museon Projekti-tilassa.

Näyttelyt

27.1.–25.3.
Kuva: Leevi Toija

Photofuss: Olen lomalla.

Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee kuvamateriaalia arjessa vietetyltä lomamatkalta. Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa, johon on vapaa pääsy.

Näyttelyt

7.2.–20.5.

Tuntuuko tutulta? – Valokuvia suomalaisesta arjesta

Miltä sinun arkesi tuntuu: aamuruuhkalta vai pitkiltä aamu-unilta, linjastolounaalta tai kaupasta ohimennen napatuilta eineksiltä? Vuonna 2016 kymmenen valokuvaajaa dokumentoi suomalaista arkea valitsemistaan näkökulmista. Lähtökohtana oli tutkia eriarvoistumiskehitystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Osaan kuvien tarinoista voi olla helppo samaistua, osa tuntuu ehkä vieraammilta.

Näyttelyt

7.2.–20.5.
(c) Heidi Piiroinen

Heidi Piiroinen: Ohikuljetut – Erään kerjäläisperheen tarina

Valokuvaaja Heidi Piiroinen ja toimittaja, kirjailija Kimmo Oksanen ovat 10 vuoden ajan seuranneet Romanian Transilvaniasta kotoisin olevan romaninaisen Mihaela Stoican ja hänen sukunsa elämää Suomessa, Romaniassa, Kreikassa, Virossa ja Ranskassa. Mihaelan henkilötarinan kautta tekijät pureutuvat laajemmin yhteiskuntaan, Romaniaan, Eurooppaan, ja romanien vastaanottoon Suomessa.