Tammikuu 2019

Tapahtumat

13.1.

Avoin queer/crip -yleisöopastus

Syksyn näyttelyissä alkanut ja sittemmin tilaustuotteeksi* vakiintunut queer/crip -teemaopastus järjestetään avoimena yleisöopastuksena sunnuntaina 13.1 klo 13.00....

Tapahtumat

16.1.

Purku-klubi: Alaston omakuva -ilta

Alastomuus on ollut vakioaiheena Valokuvataiteen museon näyttelyiden palauteseinällä syksyn ja talven näyttelyiden aikana. Puhututtavan aiheen tiimoilta Valokuvataiteen museon Purku-klubissa järjestetään Alaston omakuva -keskusteluilta.

Tapahtumat

25.1.

Museokortti-klubi: Psykoanalyysin yö

Huippusuosittu Psykoanalyysin yö tulee taas! Kaapelitehtaan museoissa järjestettävä tapahtuma tuo alitajuntaa aktivoivia ajatuksia talven keskelle.

Näyttelyt

16.11.2018–3.3.2019
Still-kuva teoksesta Iiris Kaarlehto & Inka Kynkäänniemi: All Connections Are Boundaries, 2018.

Iiris Kaarlehto & Inka Kynkäänniemi: All Connections Are Boundaries

Iiris Kaarlehdon ja Inka Kynkäänniemen uusi videoteos antaa näkyvän muodon tarinoiden sekä arjen käytäntöjen myötä syntyville rakenteille ja vallan muodoille, mutta myös niiden purkamiselle.

Näyttelyt

5.12.2018–24.2.2019

Markus Jokela, Jouko Lehtola, Pentti Sammallahti, Iiu Susiraja: Hetki kuvalle

Hetki kuvalle -näyttely kannustaa hitaaseen taiteen katsomiseen ja kuvanlukuun. Anna siis hetki aikaa kuvalle, hengitä syvään, istu alas tai ota muu mukava asento.

Näyttelyt

5.12.2018–24.2.2019
Kuva: Marja Helander, Rockaway Beach I, 2018.

Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio: Ideaalin perilliset / Ideálaid árbbolaččat

Marja Helander, Harri Pälviranta ja Kari Soinio ovat kolme pitkän linjan valokuvataiteen tekijää. Ideaalin perilliset pureutuu median, nyky-yhteiskunnan sekä oman henkisen perinnön ylläpitämiin ja välittämiin arvoihin ja normeihin. Taiteilijat tarkastelevat omista lähtökohdistaan meitä ohjailevia ihanteita sekä kohtaavat myös sanattomien sääntöjen purkamiseen liittyvät haasteet: Voimmeko tehdä mitään meitä määrittäville voimille? Entä mille asioille jäämme omassa ympäristössämme täysin sokeiksi?

Näyttelyt

5.12.2018–26.5.2019
Kuva: Ronja Tammenpää

Photofuss: Muutoksessa – In Transition

Photofussin, Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmän, näyttelykokonaisuus esittelee ajatuksia asioista, jotka ovat muutoksessa.