Kesäkuu 2021

Hetki kuvalle – Slow art -hetki verkossa 7.6.

Tapahtumat

7.6.
Hitaasti ja keskittyen – vietä keskusteleva slow art -hetki Valokuvataiteen museon K1sen ajankohtaisten näyttelyiden kuvien parissa!

Katuvalokuvauskierros

Tapahtumat

10.6.
Näe Helsinki uusin silmin katuvalokuvaaja Kasperi Kropsun johdolla Valokuvataiteen museon katuvalokuvauskierroksella!

Instagram-liveopastus Stanley Kubrick -näyttelyyn

Tapahtumat

12.6.
Suomen valokuvataiteen museo järjestää lauantaina 12.6.2021 klo 14-15 virtuaaliopastuksen museon K1-näyttelytilan Stanley Kubrick -näyttelyyn. Opastus on Helsinki-päivän tapahtuma, ja oppaana toimii taidepedagogi Niina Ala-Fossi....

Katuvalokuvauskierros 22.6. - Naser Bayat ja Ignacio Pérez Pérez

Tapahtumat

22.6.
Näe Helsinki uusin silmin Valokuvataiteen museon katuvalokuvauskierroksella! Kesäkuun kierroksella kuvataan Naser Bayatin ja Ignacio Pérez Pérezin johdolla.

Visiittikortteja Valokuvataiteen museosta

Näyttelyt

1.12.2019–31.12.2021
Näkymä sillan alla kulkevasta kevyen liikenteen väylästä. Etualalla on liike-epäterävä pyöräilijä. Sillan pylväässä on mainos, jossa lukee "Huomaatko, miten kuvaamoihin on luotu erilaisia maailmoja?" ja siinä on mustavalkoinen vanha kuva.
Visiittikortteja valokuvataiteen museosta -näyttely esittelee korttikuvastoa vuosilta 1894–1920 ulkona, Ruoholahden Länsilinkissä.

Uwa Iduozee: Blind Spot(s)

Näyttelyt

30.4.–29.8.
Uwa Iduozee, 2020.
Uwa Iduozee on Helsingissä ja New Yorkissa toimiva valokuvaaja ja dokumentaristi, joka pyrkii purkamaan vallitsevia kertomuksia ja kertomaan tarinoita, jotka jäävät valtamedioissa helposti kuulematta.

Stanley Kubrick: valokuvaaja

Näyttelyt

30.4.–29.8.
Vuodet lehtikuvaajana valmistivat Stanley Kubrickia elokuvaohjaajan uraan.

Photofuss: Luontojamme – tulkintoja kansallisromantiikasta

Näyttelyt

24.6.–18.7.
Kuva: Lyy Raitala: Velloa, 2020.
Suomen valokuvataiteen museon Photofuss -nuortenryhmän näyttely Luontojamme – tulkintoja kansallisromantiikasta pohtii, mitä suomalaisuus nykypäivänä on. Sanana luonto viittaa sekä ihmisen luonteeseen sekä luonnonympäristöihin, joiden osasia näyttelyn teoksissa tutkitaan yhdessä ja erikseen,...