Poliittisen valokuvan festivaali 2019

Kuva: Touko Hujanen, 2018.

Poliittisen valokuvan festivaali 2019

Valokuvataiteen museo

8.3.–19.5.2019

Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali (PVF) kysyy: Miten toimia? Mitä pitäisi tehdä, kun usko ongelmien ratkaisuun poliittisen päätöksenteon avulla on hiipunut ja raja parlamentaarisen vallan ja globaalin taloudellisen vallan välillä hämärtyy. Miten toimia, kun maapallo ei kestä onnellisuutemme rakentamista kulutusta ylläpitävän talouskasvun varaan. Miten tiedosta seuraa toimintaa?

Toimiako vai ei? Keskustellako vaiko kieltäytyä kuuntelemasta? Kenellä ylipäätään on mahdollisuus toimia? Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali käsittelee pienyhteisöistä ja yksilöistä lähtevää itseohjautuvaa toimintaa, joka luo vaihtoehtoisia kuvia elämää varten.

Festivaali levittäytyy Suomen valokuvataiteen museon lisäksi kulttuurikeskus Stoaan, Helsingin keskustakirjasto Oodiin ja Pertin Valinta - Sekotavarakauppaan ja Galleriaan.

 

#PVFPHOTO

 

Poliittisen valokuvan festivaali on kantaaottavalle valokuvaukselle omistettu monitaiteinen ja tapahtuma. Festivaali kannustaa valokuvaajia, taiteilijoita, tutkijoita ja yleisöä osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen. Poliittisen valokuvan festivaali käynnistyi syksyllä 2014. Ensimmäisen vuonna 2015 järjestetyn festivaalin teema oli sukupolvikonflikteja käsittelevä Kolmanteen polveen​. Seuraava festivaali 2016 käsitteli siirtolaisuutta sekä ihmisten kokemusta paikasta ja kodista teemalla ​Kotimaa​. Järjestyksessään kolmas Poliittisen valokuvan festivaali käynnistyi helmikuussa​ ​2017 ja sen teema oli ​Ruoka - Post Food​. Festivaali tutki ruokatuotantoon liittyviä yhteikunnallisia, taloudellisia ja poliittisia rakenteita. Vuodesta 2017 eteenpäin festivaali muuttui biennaaliksi.
 

Poliittisen valokuvan festivaalia toteuttaa Poliittisen valokuvan festivaali ry. Festivaalin työryhmään kuuluvat valokuvataiteilija Sanni Seppo, professori Anna-Kaisa Rastenberger Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, intendentti Tiina Rauhala Suomen valokuvataiteen museosta, tuottaja Ulla Kallakivi sekä taidekasvattaja ja Suomen valokuvataiteen museon museolehtori Laura Porola.​​

Valokuvataiteen museo

8.3.–19.5.2019