Poliittisen valokuvan festivaali 2019: Mahdollisuus

Uwa Iduozee: Sunny, sarjasta They walked on water, 2018.

Poliittisen valokuvan festivaali 2019: Mahdollisuus

Valokuvataiteen museo

8.3.–26.5.2019
Teoskuvia

Poliittisen valokuvan festivaali 2019 etsii kuvittelun kykyä ja toiminnan mahdollisuuksia.

Festivaali kysyy: Miten toimia? Miten ihmiset voivat elää planeetalla tasapainossa muiden elollisten olentojen kanssa? Mitä pitäisi tehdä, kun maapallo ei kestä onnellisuutemme rakentamista kasvavaa kulutusta ylläpitävän talouskasvun varaan? Mitä pitäisi tehdä, kun usko ongelmien ratkaisuun poliittisen päätöksenteon avulla on hiipunut ja raja parlamentaarisen vallan ja globaalin taloudellisen vallan välillä hämärtyy?

Festivaali kannustaa kuvittelemaan vaihtoehtoisia tapoja ajatella ja elää, sekä toimimaan yhdessä.

Vuoden 2019 Poliittisen valokuvan festivaali levittäytyy Suomen valokuvataiteen museon lisäksi kulttuurikeskus Stoaan, sekä Pertin Valinta - Sekotavarakauppaan ja Galleriaan.

Poliittisen valokuvan festivaalin 2019 valokuvaajat, taiteilijat ja tekijät: Laia Abril, Darya Apakhonchich, Airin Bahmani, Aslan Gaisumov, Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä, Touko Hujanen, Ella Kiviniemi & Linda Manner, Patrik Rastenberger & Sergio Prudant, Sanni Seppo, Ritva Kovalainen & Ville Tanttu,  Kurt Tong sekä Winds of -näyttelyn kuraattorit Nayab Ikram ja Ramina Habibollah sekä taiteilijat Baran Caginli, Jeannette Ehlers, Mi Tjio ja Uwa Iduozee.

Festivaali kiittää tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan: Suomen valokuvataiteen museo, Taideyliopiston Kuvataideakatemia, Osuuskunta Tradeka, Suomen Kulttuurirahasto, Stoa, Pertin Valinta - Sekotavarakauppa & Galleria, Patricia Seppälän säätiö, Helsingin kaupunki.

#PVFPHOTO

Poliittisen valokuvan festivaali on kantaaottavalle valokuvaukselle omistettu monitaiteinen ja tapahtuma. Festivaali kannustaa valokuvaajia, taiteilijoita, tutkijoita ja yleisöä osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen. Poliittisen valokuvan festivaali käynnistyi syksyllä 2014. Ensimmäisen vuonna 2015 järjestetyn festivaalin teema oli sukupolvikonflikteja käsittelevä Kolmanteen polveen​. Seuraava festivaali 2016 käsitteli siirtolaisuutta sekä ihmisten kokemusta paikasta ja kodista teemalla ​Kotimaa​. Järjestyksessään kolmas Poliittisen valokuvan festivaali käynnistyi helmikuussa​ ​2017 ja sen teema oli ​Ruoka - Post Food​. Festivaali tutki ruokatuotantoon liittyviä yhteikunnallisia, taloudellisia ja poliittisia rakenteita. Vuodesta 2017 eteenpäin festivaali muuttui biennaaliksi.

Poliittisen valokuvan festivaalia toteuttaa Poliittisen valokuvan festivaali ry. Festivaalin työryhmään kuuluvat valokuvataiteilija Sanni Seppo, professori Anna-Kaisa Rastenberger Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, intendentti Tiina Rauhala Suomen valokuvataiteen museosta, tuottaja Ulla Kallakivi sekä taidekasvattaja ja Suomen valokuvataiteen museon museolehtori Laura Porola.

Valokuvataiteen museo

8.3.–26.5.2019