Museovierailun suunnittelu

 

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 10 €
Alennettu pääsymaksu 5 €*
Alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy.

Museokortilla vapaa pääsy. Museokortin voi ostaa meiltä (69 €).

Kaapelitehtaan museoiden yhteislippu (Valokuvataiteen museo, Teatterimuseo, Hotelli- ja ravintolamuseo) 15 €

Joka kuukauden viimeinen keskiviikko vapaa pääsy klo 17–20.
Prosessi-tilan näyttelyihin vapaa pääsy.

 

Alennukset ja maksutavat

*) Alennuslippu 5 €: opiskelijat, eläkeläiset, siviilipalvelus- ja varusmiehet/-naiset, Suomessa työskentelevät opettajat, Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenet ja työttömät sekä vähintään kymmenen hengen ryhmät. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

*) Alennuslippu 2 €: Vähintään 10 hengen opiskelijaryhmät. Ryhmähinta on voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

Maksuton sisäänpääsy: muiden suomalaisten museoiden työntekijät, sota- ja rintamaveteraanit, lotat, sotainvalidit, terapiaryhmät, avustajat, pressikortin tai ICOM-kortin haltijat, turvapaikanhakijaryhmät, opettajat luokkansa kanssa.

Maksuton sisäänpääsy Museokortilla ja Helsinki-kortilla.

Vapaa pääsy Tradekan jäsenille PINS-kortilla.

Valokuvataiteen museossa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin kulttuurisetelillä ja Luottokunnan Virikesetelillä.
 

Poikkeavia aukioloaikoja

Museo on kiinni:
10.4 (pitkäperjantai)
13.4 (2. pääsiäispäivä)
1.5 (vappu)
20.­- 21.6 (juhannus)
6.12 (itsenäisyyspäivä)
24.- 26.12 (joulu)
31.12.- 1.1. (uudenvuodenaattona ja -päivänä)

 

Ennen museokäyntiä kannattaa miettiä, mihin aihepiiriin ja näyttelyyn halutaan syventyä. Näyttelykäynti voi syventää jo aiemmin opittua tai olla uuden oppimisen alku. Museovierailut sopivat hienosti esimerkiksi uuden opetussuunnitelman mukaiseen ilmiöoppimiseen ja eri oppiaineiden integrointiin.

Mikäli ennen museokäyntiä on mitä tahansa kysyttävää, kannattaa ottaa yhteyttä museoon hyvissä ajoin. Myös ilman opastusta tulevan suuren joukon on hyvä olla yhteydessä museoon etukäteen, jotta käynnistä saadaan mahdollisimman onnistunut. Kysymyksiin vastaa Erja Salo (intendentti, yleisötyö), p. 044-270 6216 tai erja.salo@fmp.fi
 

Käyntiin valmistautuminen

Museokäynnin sisällön suunnittelu yhdessä oppilaiden kanssa tekee vierailusta innostavamman. Varsinkin nuorimpien oppilaiden kohdalla on hyvä kertoa etukäteen, mihin ollaan menossa ja mitä museossa tehdään. Museossa toimiminen, museotyö ja museon sääntöjen perusteet voivat myös olla koko opastuksen aihe. Oppilaita kannattaa jo koulussa kannustaa keskustelemaan ja esittämään kysymyksiä myös oppaalle. Näyttelyiden tehtävämateriaalit toimivat myös hyvänä tukena valmistautumiseen.
 

Saapuminen valokuvataiteen museoon

Ilmoittaudu kassalle, maksa mahdolliset pääsyliput ja opastus. Aulassa on naulakot vaatteille ja lukollisia kaappeja laukkuja varten. Jos olet tilannut opastuksen, opas on vastassa ryhmää kassan ja vaatenaulakoiden lähellä. Kassalta saa kirjoitusalustoja ja kyniä tarvittaessa. Istuintyynyjä ja kannettavia tuoleja ryhmiä varten on aulassa parven alla. Mahdollinen oheismateriaali on saatavissa kassalta tai on tarjolla näyttelysaleissa.

Lisätietoja saavutettavuudesta 
 

Parvi

Museon ala-aulassa sijaitseva parvi on paikka, jossa voi odotella opasta, jakaa tehtävämateriaalit ja syödä eväitä.
 

Oppilaat ja opettajat museossa

Opettajan rooli opastuksen tai käynnin aikana on tärkeä. Opettajan tulee olla läsnä koko mahdollisen opastuksen tai käynnin ajan. Oppilaiden hyvä käyttäytyminen on sekä opettajien että museoiden yhteinen tavoite.
 

Takaisin koululla

Jokaisen museokäynnin jälkeen kannattaa käydä palautekeskustelua oppilaiden kanssa ja pohtia, mitä jäi mieleen. Tässä voit käyttää tukena näyttely tehtävämateriaaleja. Myös meitä museolla kiinnostaa käynnin onnistuminen. Kaikki mahdollinen palaute on erittäin tervetullutta: Erja Salo (intendentti, yleisötyö), p. 044-270 6216 tai erja.salo@fmp.fi