Februari 2018

Utställningar

19.12.2017–4.3.2018

Andrei Lajunen: Om visshet

Fotokonstnären Andrei Lajunen (1969–1999) ansåg filosofen Ludwig Wittgensteins skrifter Om visshet och Anmärkningar om färger vara en av de viktigaste influenserna för hans konstnärliga tänkande och arbete. Den sammansatta verkserien Om visshet i museets Vinkelrummmet har fått namn efter Wittgensteins skrift Über Gewissheit. Obs! Utställningen är stängd ons 24.1 – sön 28.1.

Utställningar

12.1.–18.3.
Karl Henrik Edlund, från serien Ljusa timmar

Karl Henrik Edlund: Ljusa timmar

En känsla av att tiden står stilla och saknad lever i Karl Henrik Edlunds poetiska bildvärld. Bilderna på utställningen är tagna under en period på sex år när Edlund reste på Nordkalotten, på Kolahalvön och i nordvästra Ryssland samt i hans eget vardagsliv i S:t Petersburg och på Åland.

Utställningar

7.2.–20.5.

Känns det bekant? – Foton från en finländsk vardag

Hur känns din vardag: som morgonrusning eller som långa morgonslumrar, som en buffélunch eller som i förbifarten plockad färdigmat i butiken? År 2016 dokumenterade tio fotografer den finska vardagen ur synvinklar som de själva valt. Utgångspunkten var att utforska den ökade ojämlikheten i det finländska samhället. Det kan vara lätt att identifiera sig med en del av bildernas berättelser, andra känns kanske mer främmande.

Utställningar

7.2.–20.5.
(c) Heidi Piiroinen

Heidi Piiroinen: De osynliga – sagan om en tiggarfamilj

Fotografen Heidi Piiroinen samt journalisten och författaren Kimmo Oksanen har under 10 års tid följt den romska kvinnan Mihaela Stoicas och hennes familjs och släkts liv i Finland, Rumänien, Grekland, Estland och Frankrike. Via Mihaelas personhistoria griper upphovsmakarna allt djupare in i samhället, i Rumänien, i Europa och i mottagandet av romerna i Finland.