Perjantai 3.2. - lauantai 29.4.
Ruoka ei ole vain yksinkertainen perustarvike, jolla nälkä tyydytetään. Tänä vuonna Poliittisen valokuvan festivaali esittää kuvia, jotka nostavat esiin ruoan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia ulottuvuuksia.
Perjantai 3.2. - sunnuntai 9.4.
Suomen valokuvataiteen museo toteutti keväällä 2016 yhteistyössä Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ja Poliittisen valokuvan festivaalin kanssa hankkeen, jossa tallennettiin hiljattain Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden valokuvia sekä kuviin liittyviä muistoja ja tarinoita.
Torstai 2.3. - sunnuntai 14.5.
Kaasuliesi, jääkaappi, lihaa ja kahvia joka päivä. Pietisen kuvaamon mainoskuvissa 1940–1960-luvuilta esitellään ylellisiä uutuuksia, jotka ovat nykyisin itsestään selvä osa arkeamme. Elettiin viattoman kulutusoptimismin aikaa, jolloin yltäkylläisyys oli hyve.
Perjantai 17.3. - sunnuntai 28.5.
Valokuvaaja Marta Zgierska selvisi hengissä vakavasta auto-onnettomuudesta. Post käsittelee traumaa, joka on kuoleman harmaa, hiljainen ja jäätynyt jännitteisiin. Jokainen voi löytää teoksista omat kipukohtansa: kuluttavat haaveet, pelot ja pakkomielteet. Oma traumaattinen muisto on kohdattavissa toisen ihmisen kokemusten kautta.