Tiistai 8.11. - sunnuntai 26.2.
Kuvia kaupungistumisesta, teollistumisesta sekä hyvinvointivaltion ja kulutuskulttuurin synnystä: Kulutusosuuskuntien Keskusliiton perustamisen satavuotisjuhlan kunniaksi kokoelmasta on digitoitu tuhat negatiivia Osuuskunta Tradekan ja Kuluttajaosuustoiminnan säätiön tuella. Kuvakulma-tilassa on esillä valikoima kuvista uusina mustesuihkutulosteina.
Perjantai 13.1. - sunnuntai 12.3.
Elis Hoffman valokuvasi Fading-sarjan viiden kesän aikana vuosina 2010–2014 pienissä taajamissa eri puolilla Ruotsia. Hän etsiytyi paikkoihin joissa ei ollut aikaisemmin käynyt ja tapasi ihmisiä jotka olivat hänelle ennestään vieraita. Kohtaamiset Hoffman tallensi valokuviin, joista välittyy kuvattujen herkkyys ja haavoittuvuus, sekä valokuvaajan vilpitön uteliaisuus elämää kohtaan.
Perjantai 3.2. - lauantai 29.4.
Ruoka ei ole vain yksinkertainen perustarvike, jolla nälkä tyydytetään. Tänä vuonna Poliittisen valokuvan festivaali esittää kuvia, jotka nostavat esiin ruoan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia ulottuvuuksia.
Perjantai 3.2. - sunnuntai 9.4.
Suomen valokuvataiteen museo toteutti keväällä 2016 yhteistyössä Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ja Poliittisen valokuvan festivaalin kanssa hankkeen, jossa tallennettiin hiljattain Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden valokuvia sekä kuviin liittyviä muistoja ja tarinoita.