Konservointi

Museon konservaattori Karoliina Valli työskentelee Pietisen kokoelman negatiivien parissa. Kuva: Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museon konservointiosasto huolehtii museon kokoelmien kunnossapidosta ja säilytyksestä. Valokuvien säilyttämiseen ja konservointiin liittyvissä kysymyksissä Valokuvataiteen museossa on valtakunnallisesti katsoen merkittävää erityisosaamista.

Konservointiosasto huolehtii myös museon kokoelmien valokuvaamisesta varmuus- ja käyttökopioiksi sekä näyttelyihin tulevien teosten kunnon tarkastaminen ennen näyttelyitä ja niiden jälkeen.

Konservointiosasto on aktiivisessa vuorovaikutuksessa alan kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa mm. osallistumalla kongresseihin ja projekteihin, tarjoamalla työharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille sekä järjestämällä koulutusta liittyen valokuvien hoitoon ja säilytykseen.

Valtakunnallisesti tärkeimpien valokuvien kunnon ja säilytysolosuhteiden kartoittaminen kuuluu Suomen valokuvataiteen museon konservointiosaston tehtäviin.

Museon konservointiosaston yhtenä tavoitteena on tuottaa kuva-arkistoille ohjeistoja kokoelmien kartutuksen ja hallinnan apuvälineiksi. Yhdessä eri arkistojen kanssa laadittavat suositukset ja ohjeet käsittelevät kuva-arkistojen yleistä kokoelmapolitiikkaa ja työnjakoa sekä kokoelmien käsittelyä, luettelointia ja konservointia. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan lisäksi jatkuvaa koulutusta kuva-arkistojen hoitoon.

Ota yhteyttä: Vastaava konservaattori Laura Sallas, laura.sallas@fmp.fi

Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission