Tietoa ja oppaita

Valokuvataiteen museo palvelee sinua valokuvaan liittyvissä kysymyksissä. Jos mielessäsi on erityinen kysymys, suosittelemme yhteydenottoa Kysy museolta -verkkopalvelun kautta.

Kuka kuvasi -palvelusta löydät tietoa ennen 1950-lukua uransa aloittaneista Suomessa toimineista valokuvaajista ja kuvaamoista.

Alempaa tältä sivulta löydät tietoa kaikesta valokuviin liittyvästä: esimerkiksi valokuvien digitoinnista, oikeaoppisesta säilytyksestä, vanhoista kameroista ja valokuvahistoriasta.

 

Other websites

Jos etsit tietoa mistä tahansa valokuvaan liittyvästä, suosittelemme käyttämään Kysy museolta -verkkopalvelua. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivulle tallennetusta materiaalista.

Other websites

Hae tietoa ennen 1950-lukua uransa aloittaneista Suomessa toimineista ammattikuvaajista, keskeisistä valokuvauksen harrastajista ja kuvaamoista.

Resources
Valokuvataiteen museolta kysytään usein neuvoja valokuvien säilytykseen, digitointiin, järjestelyyn, käyttöön ja tulkintaan. Tälle sivulle on koottu tietopaketti, jossa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.
Resources
Valokuvien digitoinnin tarkoituksena on tuottaa alkuperäisaineistosta mahdollisimman hyvä digitaalinen kopio mahdollisimman vähän alkuperäistä aineistoa rasittaen.
Resources
Miten säilyttää vanhoja valokuvia niin, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään? Lue ohjeet, joiden avulla opit käsittelemään valokuviasi oikein ja saat niille siten lisää ikää.
Other websites

Digikuvan historia -verkkopalvelu kokoaa yhteen suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumiseen liittyvää tietoa.

 

Resources
Suomen valokuvataiteen museo järjestää monimuotoista kuva-arkistoalan koulutusta. Tältä sivulta löytyvät tulevien ja menneiden kurssien ja seminaarien ohjelmat ja esitykset.
Resources
The Daguerreobase database brings together cultural heritage from the early history of photography, including more than 25,000 images and objects from all over Europe.
Resources
Valokuvia on eri aikoina valmistettu eri menetelmin ja eri materiaaleille. Miten kuvatyypit voi erottaa toisistaan?
Resources
Suomalaisen valokuvataiteen pioneeri Into Kondrad Inha tallensi kamerallaan itsenäisyyttä kohti matkaavan Suomen kulttuuri- ja luontomaisemia, kyliä ja kaupunkeja sekä elinkeinoja.
Resources
Tietopaketti esittelee suomalaisten lehtikuvaajien käyttämiä välineitä vuosina 1890–2000. Lehtikuvaajien välineet muuttuivat vuosisadan aikana radikaalisti.
Resources
Suomen valokuvataiteen museo kartuttaa ja kerää yhteen eri tutkimuksissa tuotettua valokuvaajatietoa.
Resources
Näppää nyt! Sata vuotta valokuvausvälineitä esittelee vuosina 1880–1980 käytettyjä ammattilais-, harrastaja- ja näppäilykameroita.
Resources
Tiedätkö, mitä on ferrotyyppi, fotogrammi tai pinnakkainen? Pimiösanastosta löydät valokuvaukseen ja pimiötyöskentelyyn liittyviä termejä selityksineen.
Resources
Valokuvataiteen museon julkaisu Kuvansa kullakin esittelee kattavasti valokuva-arkiston hallinnan kysymyksiä. Perusteellinen opas kuuluu jokaisen kuva-arkistojen kanssa työskentelevän käsikirjastoon.
Info
The Finnish Museum of Photography was founded in 1969. Read more about the history of the museum.
Resources
Fotokela tarjoaa kuvanlukutaidon monipuolisen oppimateriaalin, joka on suunnattu 7–9-luokkalaisille ja heidän opettajilleen.
Resources
Suomen valokuvataiteen museon hallinnoima ontologia VALO yhdenmukaistaa valokuva-alan yhteistä käsitteistöä.
Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission