Kuva ois kiva -podcast

Kuva ois kiva on Suomen valokuvataiteen museon oma podcast.

Jokaisessa jaksossa valokuvausta käsitellään eri näkökulmista ja avataan sen kulttuurisia, yhteiskunnallisia sekä historiallisia vaikutuksia. Vieraina Suomen merkittävimpiä valokuvaajia ja tutkijoita sekä Valokuvataiteen museon asiantuntijoita. Jaksoissa kuullaan myös osia museon laajasta äänitearkistosta, ja käsitellään kiehtovia kuvia museon vielä laajemmasta kuva-arkistosta.

Podcastia voi kuunnella alta jaksokohtaisilta sivuilta ja yleisimmistä podcast-alustoista, kuten Spotifysta ja Applen Podcasteista. Jaksoihin liittyvät kuvat, kuvaajat sekä muuta tietoa löydät myös jaksokohtaisilta sivuilta.

Kuva ois kiva podcast on valittu finaaliin Suomen museoliiton Vuoden viestintäteko -kilpailussa!

Podcast
Kuva ois kiva -podcastin 31. jaksossa keskustellaan omakuvasta – vieraana valokuvataiteilija Emma Sarpaniemi.
Podcast
Kuva ois kiva -podcastin 30. jaksossa keskustellaan valokuvataidekirjoista – vieraana julkaisija/kustantaja Iina Esko.
Podcast
Kuva ois kiva -podcastin 29. jaksossa vieraana valokuvataiteilija Pentti Sammallahti. Jaksossa keskustellaan filmikuvauksesta sekä pimiössä työskentelystä.
Podcast
Valokuvataiteilija Tiina Itkonen ja Valokuvataiteen museolla tutkimustyötä tekevä tutkija Leena Lindell keskustelevat matkakuvaamisesta Arktisilla alueilla Kuva ois kiva -podcastissa. Jakson juontaa Suomen valokuvataiteen museon yleisötyön intendentti Erja Salo.
Podcast
Valokuvataiteilija Maija Tammi ja Valokuvataiteen museon museolehtori Kastehelmi Korpijaakko keskustelevat tieteen ja taiteen yhteistyöstä.
Podcast
Nadir Mohamud Malimaniasta sekä Suomen valokuvataiteen museon kuraattori Orlan Ohtonen keskustelevat moninaisuudesta muotikuvassa.
Podcast
Valokuvajaa Astrid Mannerkoski ja kokoelma-amanuenssi Leena Sipponen keskustelevat juhlakuvauksen nykypäivästä ja perinteistä.
Podcast
Kuva ois kiva -podcastin 24. jaksossa valokuvaaja Utu-Tuuli Jussila ja Valokuvataiteen museon kokoelmaintendentti Anni Wallenius keskustelevat löydetystä valokuvasta.
Podcast
Sometohtori Suvi Uski sekä Valokuvataiteen museon intendentti Anni Wallenius keskustelevat valokuvasta ja sosiaalisesta mediasta.
Podcast
Psykoterapeutti Sari Reiman ja Valokuvataiteen museon näyttelyamanuenssi Tiina Rauhala keskustelevat valokuvan terapeuttisesta voimasta.
Podcast
Kuva ois kiva -podcastin jaksossa 21 valokuvataiteilijat Sanni Seppo ja Ritva Kovalainen keskustelevat metsästä ja metsän kuvaamisesta.
Podcast
Valokuvataiteen museon Kuva ois kiva -podcastsarjan jaksossa 20 Kuvan ympäristöjälki museon museonjohtaja Elina Heikka sekä Aalto-Yliopiston professori Jukka Manner keskustelevat digikuvan ympäristöjäljestä.
Podcast
Kuva ois kiva -podcastin Ruskeat Tytöt Ry:n toteuttamassa take over -jaksossa kirjoittaja ja tuottaja Fiona ‘Elone, tanssija ja dj Sophia Wekesa sekä monimediataiteilija Caroline Suinner keskustelevat Prof. Sir Z. Muholin työstä taiteilijana ja yhteisön jäsenenä.
Podcast
Valokuvaaja Magnus Scharmanoff ja Valokuvataiteen museon näyttelyintendentti Anna-Kaisa Rastenberger keskustelevat rakennetusta valokuvasta.
Podcast
Elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa ja Valokuvataiteen museon viestintäasiantuntija Jaakko Laasanen keskustelevat valokuvan ja elokuvan yhteyksistä.
Podcast
Valokuvataiteilija Jouko Leskelä ja Valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi Max Fritze keskustelevat katuvalokuvauksesta.
Podcast
Valokuvataiteilija Jari Silomäki ja Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka keskustelevat dokumentaarisuudesta ja kerronnan tavoista valokuvataiteessa.
Podcast
Podcastin 14. jaksossa muotikuvaaja Marica Rosengård ja Valokuvataiteen museon näyttelyintendentti Maria Faarinen keskustelevat muotikuvasta.
Podcast
Helsingin Sanomien valokuvaaja Heidi Piiroinen ja Valokuvataiteen museon näyttelyintendentti Maria Faarinen keskustelevat henkilökuvasta.
Podcast
Luontokuvaaja Ossi Saarinen aka. Soosseli sekä Valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi Sofia Lahti keskustelevat luontovalokuvasta.
Podcast
Valokuvaaja ja taiteilija Ulla Jokisalo sekä Valokuvataiteen museon kokoelmaindententti Anni Wallenius keskustelevat taidevalokuvasta.
Podcast
Valokuvaaja Touko Hujanen ja Valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi Max Fritze keskustelevat kuvajournalismista.
Podcast
Valokuvataiteilija Marja Helander ja Valokuvataiteen museon museopedagogi Kaura Raudaskoski keskustelevat kulttuurisesta omimisesta.
Podcast
Valokuvaaja ja keräilijä Harri Tahvanainen ja Valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi Sofia Lahti keskustelevat kotialbumeista.
Podcast
Viestintätieteiden apulaisprofessori Asko Lehmuskallio ja museon kokoelmaintendentti Anni Wallenius keskustelevat valokuvan sekä valvonnan suhteesta.
Podcast
Valtiotieteiden tohtori Eemeli Hakoköngäs ja Valokuvataiteen museon kokoelma-amanuenssi Sofia Lahti keskustelevat siitä, milloin valokuva on fake news.
Podcast
Valokuvataiteilija Vilma Pimenoff sekä Valokuvataiteen museon museopedagogi Jemina Lindholm keskustelevat kuinka #MeToo on näkynyt valokuvan kentällä.
Podcast
Mediapersoona Liisa Vääriskoski aka Munalissu, sekä Valokuvataiteen museon kokoelmaintendentti Anni Wallenius pohtivat omakuvan ja selfien eroa.
Podcast
Valokuvaaja Leena Saraste ja museon kokoelma-amanuenssi Laura Gelmi keskustelevat naiskuvaajista historiassa sekä nykyhetkessä.
Podcast
Professori Anna-Kaisa Rastenberg ja Valokuvataiteen museon intendentti Tiina Rauhala keskustelevat voiko kuvilla muuttaa maailmaa.
Podcast
Valokuvaaja Sakari Piippo ja Valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka keskustelevat vallan ja valokuvien suhteesta.
Podcast
Podcastin ovat tehneet Valokuvataiteen museon asiantuntijat yhteistyössä Jaksomedia Oy:n kanssa.
Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission