Pakon alta, rakkauden edestä

Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo

Pakon alta, rakkauden edestä -kulttuurikurssilla käsiteltiin siirtolaisuutta. Kurssi ja työpajojen tuotoksista koostettu näyttely syntyi Annantalon taidekeskuksen, Valokuvataiteen museon ja Sibelius - Akatemian yhteistyönä.

Kulttuurikurssin äänimaailma- ja sanataidetyöpajojen lähtökohtana toimi tanskalaisen valokuvaajan Henrik Saxgrenin näyttely Sota ja rakkaus – maahanmuuttajia Pohjoismaissa.

Mikä?: Nuorten kulttuurikurssin loppunäyttely

Milloin?: 11.5.28.5.2006

Osallistujat: Kurssilla oli mukana Helsingin aikuislukio, Helsingin yhteislyseo, Jakomäen yläasteen koulu ja Porolahden peruskoulu.

Työryhmä: Sanataidetyöpajat ohjasi Annantalon taidekeskuksen sanataideopettaja Tuutikki Tolonen de Arias, musiikkityöpajat olivat Sibelius-Akatemian järjestämiä. Kikka Hahtomaa (Annantalon taidekeskus), Erja Joukamo-Ampuja (Sibelius-Akatemia), Erja Salo (Suomen valokuvataiteen museo)                     

Yhteistyökumppani: Kulttuurikurssit olivat yläluokille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksia suunnattuja kokonaisuuksia, joissa elämän ja ajan ilmiöitä tarkastellaan taiteen kautta. Kurssit suunniteltiin Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Annantalon taidekeskuksessa ja tuotettiin yhteistyössä opetusviraston kanssa.

Lisätiedot: yleisötyövastaava Erja Salo