Pakon alta, rakkauden edestä

Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo

Pakon alta, rakkauden edestä -kulttuurikurssilla käsiteltiin siirtolaisuutta. Kurssi ja työpajojen tuotoksista koostettu näyttely syntyi Annantalon taidekeskuksen, Valokuvataiteen museon ja Sibelius - Akatemian yhteistyönä.

Kulttuurikurssin äänimaailma- ja sanataidetyöpajojen lähtökohtana toimi tanskalaisen valokuvaajan Henrik Saxgrenin näyttely Sota ja rakkaus – maahanmuuttajia Pohjoismaissa.

Mikä?: Nuorten kulttuurikurssin loppunäyttely

Milloin?: 11.5.28.5.2006

Osallistujat: Kurssilla oli mukana Helsingin aikuislukio, Helsingin yhteislyseo, Jakomäen yläasteen koulu ja Porolahden peruskoulu.

Työryhmä: Sanataidetyöpajat ohjasi Annantalon taidekeskuksen sanataideopettaja Tuutikki Tolonen de Arias, musiikkityöpajat olivat Sibelius-Akatemian järjestämiä. Kikka Hahtomaa (Annantalon taidekeskus), Erja Joukamo-Ampuja (Sibelius-Akatemia), Erja Salo (Suomen valokuvataiteen museo)                     

Yhteistyökumppani: Kulttuurikurssit olivat yläluokille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksia suunnattuja kokonaisuuksia, joissa elämän ja ajan ilmiöitä tarkastellaan taiteen kautta. Kurssit suunniteltiin Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen Annantalon taidekeskuksessa ja tuotettiin yhteistyössä opetusviraston kanssa.

Lisätiedot: yleisötyövastaava Erja Salo

Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission