Våra utställningslokaler i Kabelfabriken och Kämp Galleria är öppna för allmänheten.

+

Finlands fotografiska museum

Robert F. Kennedys sista resa – ett delat minne

Kabelfabriken
16.9.–8.1.
Utställningen för oss till 1960-talets USA, till en bestämd tidpunkt och plats i historien. Den påminner oss om fotografiets ställning som instrument för minnen och för att minnas kollektivt.

Ritva Kovalainen & Sanni Seppo: Nordanvindsskogen

K1 Kämp Galleria
10.6.–2.10.
Utställningen är den avslutande delen av Ritva Kovalainens  och Sanni Seppos skogstrilogi, som baserar sig på fotokonstnärlig forskning

Veera Konsti: It's Complicated

Kabelfabriken
16.9.–6.11.
Veera Konstis utställning med sitt rika innehåll av kitsch, gyllene ramar, päls och glitter karnevaliserar och parodierar traditionerna inom både målarkonsten och naturfotografin.

Katja Eydel: Utbildning

Kabelfabriken
16.9.–6.11.
Katja Eydel reflekterar över hur identiteten formas genom sociala strukturer, såsom via de statliga institutionernas och andra organisationers verksamhet.

Finlands fotografiska museum i Finna

På nätet

Över 2 000 samlingsbilder finns digitalt tillgängliga i Finna. Materialet omfattar fotokonst, fotografiets tidiga historia, porträtt, ögonblicksbilder (snapshots), modefoton, bildjournalistik och mycket annat. Nya bilder publiceras regelbundet i Finna.

Principer för ett tryggare rum

Info
Fotografiska museet är en plats för lärande, där man får tveka och fråga.

Kulturens fadderbarn

Projekt
Nya kulturaktörer inleder sin verksamhet som faddrar för dem som föds år 2022. Finlands fotografiska museum startar som fadder!

Guidningar och verkstäder

På nätet

Fördjupa utställningsbesöket med en förhandsbokad guidning!
 

Museets samlingar

Samlingar
Det finns över 2 miljoner fotografier i Finlands fotografiska museums samlingar. Tyngdpunkten i samlingarna ligger på 1900-talets finländska fotografi och de utgörs både av utvalda verk av fotografer och av omfattande fotoarkiv. I museets föremålssamling finns det tusentals föremål med anknytning till fotografi. Dessutom har museet ett pappersarkiv och ett fotobibliotek.

Museets samlingar på Flickr

På nätet

Titta, kommentera och utnyttja våra fotografier! Det finns hundratals bilder ur våra samlingar på Flickr Commons. Du kan använda bilder fritt, men vänligen nämna fotografen och museet i samband med bilden.

Uppgifter om museet

Info
Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi, vars uppgift är att främja och värna om den finländska fotografikonsten och -kulturen. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969.

Bildtjänst, bibliotek och arkiv

Informationstjänst
Söker du information om bilder i våra samlingar? Vår bildservice samt forskningsbiblioteket och arkivet betjänar dig som forskar, studerar, behöver bilder för en publikation eller är intresserad av våra samlingar.
Skip Instagram and Twitter posts

Finnish Museum of Photography on Twitter and Instagram

Tänään klo 16–17 Facebook-liveopastus Kaapelitehtaan näyttelyihin. Opastus on mahdollista katsoa vain suorana lähetyksenä, eikä siitä jää Facebookiin tallennetta myöhemmin katsottavaksi. Opastuksen mahdollistaa Tradeka.

https://t.co/xDugQSMmOK