Finlands fotografiska museum

K1 Kämp Galleria
9.6.–1.10.
Utställningen tecknar en bild av livet bland världens nordligaste ursprungsfolk, Inughuitfolket* i nordvästra Grönland, deras familjer, samhällen och landskap. Ett landskap som hotar att försvinna till följd av klimatförändringen.
Kabelfabriken
15.9.–7.1.
Utställningen utforskar de maktstrukturer som definierar mänskligheten, begreppen aktivt och anonymt medborgarskap och konsekvenserna av den koloniala rörelsen.
Kabelfabriken
15.9.–7.1.
Höstens samlingsutställning presenterar den banbrytande fotografen Hilja Raviniemis verk i en aldrig tidigare skådad omfattning.
Kabelfabriken
15.9.–19.11.
De flesta fall av våld i nära relationer äger rum inom hemmets fyra väggar. Att fortsätta tystnadskulturen kring detta ämne gör att erfarenheterna hos en stor del av vår befolkning - de som lever eller har levt i en våldsam relation - blir osynliga. Patricia Rodas (f.1972) utforskar i sin konst…
Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
12/6/0 €
16/6/0 € från den 13 oktober
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, G-trappan, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
På nätet

Över 3 500 samlingsbilder finns digitalt tillgängliga i Finna. Materialet omfattar fotokonst, fotografiets tidiga historia, porträtt, ögonblicksbilder (snapshots), modefoton, bildjournalistik och mycket annat. Nya bilder publiceras regelbundet i Finna.
 

På nätet

Fördjupa utställningsbesöket med en förhandsbokad guidning!
 

Besök
Under våren 2023 erbjuder Finlands fotografiska museum igen funktionella Konsttestarbesök för 800 ungdomar. Under besöket bekantar sig grupperna med fotokonstnären Maija Tammis verk.
Info
Nya kulturaktörer inleder sin verksamhet som faddrar för dem som föds år 2022. Finlands fotografiska museum startar som fadder!
Info
Fotografiska museet är en plats för lärande, där man får tveka och fråga.
Samlingar
Det finns över 2 miljoner fotografier i Finlands fotografiska museums samlingar. Tyngdpunkten i samlingarna ligger på 1900-talets finländska fotografi och de utgörs både av utvalda verk av fotografer och av omfattande fotoarkiv. I museets föremålssamling finns det tusentals föremål med anknytning till fotografi. Dessutom har museet ett pappersarkiv och ett fotobibliotek.
Info
Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi, vars uppgift är att främja och värna om den finländska fotografikonsten och -kulturen. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969.
Informationstjänst
Söker du information om bilder i våra samlingar? Vår bildservice samt forskningsbiblioteket och arkivet betjänar dig som forskar, studerar, behöver bilder för en publikation eller är intresserad av våra samlingar.