Finlands fotografiska museum

Stanley Kubrick: fotograf

K1 Kämp Galleria
30.4.–29.8.
Stanley Kubrick, filmmakare och känd som regissör av bland andra filmerna Dr. Strangelove, 1964, År 2001: Ett rymdäventyr (2001: A Space Odyssey, 1968) och A Clockwork Orange, 1971, inledde sin karriär som ung bildjournalist för tidskriften Look....

Uwa Iduozee: Blind Spot(s)

K1 Kämp Galleria
30.4.–29.8.
Uwa Iduozee, 2020.
Uwa Iduozee är en fotograf och dokumentarist som vill med sina fotografier berätta en historia som ofta förbigås i de etablerade medierna.

Tryggt välkommen till museet

Vi har infört flera åtgärder som ökar kundsäkerheten. Nedan de samlade åtgärderna som vi infört på museet, med hjälp av vilka vi vill göra ert museibesök så säkert och angenämt som möjligt.

Museets samlingar

Samlingar
Det finns över 2 miljoner fotografier i Finlands fotografiska museums samlingar. Tyngdpunkten i samlingarna ligger på 1900-talets finländska fotografi och de utgörs både av utvalda verk av fotografer och av omfattande fotoarkiv. I museets föremålssamling finns det tusentals föremål med anknytning till fotografi. Dessutom har museet ett pappersarkiv och ett fotobibliotek.

Åtgärder för att främja arbetet med likvärdighet och den antirasistiska verksamheten hösten 2020

Info
Hösten 2020 kontaktade en grupp aktörer inom den skapande branschen Finlands fotografiska museum och andra organisationer inom konst och kultur. De ställde en utmaning till oss att begrunda vår egen likvärdiga och antirasistiska verksamhet: var det finns plats för förbättring och utvecklin...

Museets samlingar på Flickr

På nätet

Titta, kommentera och utnyttja våra fotografier! Det finns hundratals bilder ur våra samlingar på Flickr Commons. Du kan använda bilder fritt, men vänligen nämna fotografen och museet i samband med bilden.

Verkstäder

Besök
Kom till utställningarna på Finlands fotografiska museum med vänner, släktingar eller arbetskamrater! Verkstäderna erbjuder avslappnad samvaro och sysselsättning samt nya insikter i fotografi.

Uppgifter om museet

Info
Finlands fotografiska museum är ett riksomfattande specialmuseum för fotografi, vars uppgift är att främja och värna om den finländska fotografikonsten och -kulturen. Museet, som grundades på initiativ av organisationer inom fotobranschen, inledde sin verksamhet 1969.

Skolor

Besök
Planerar du museibesök med en skolgrupp? Kontakta museet på förhand, så kan vi se till att besöket blir så lyckat som möjligt.

Bildtjänst, bibliotek och arkiv

Informationstjänst
Söker du information om bilder i våra samlingar? Vår bildservice samt forskningsbiblioteket och arkivet betjänar dig som forskar, studerar, behöver bilder för en publikation eller är intresserad av våra samlingar.
Skip Instagram and Twitter posts

Finnish Museum of Photography on Twitter and Instagram

Kuvaaja tuntematon, 1950-1959 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#lehtikuvat https://t.co/NA82b174TW

Jaakko Avikainen, 1995 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#lehtikuvat https://t.co/a17lzyezq8

Caj Bremer: Napoleon, 1962 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#lehtikuvat https://t.co/WJTq2tSJQT

Uusi Facebook-liveopastus Stanley Kubrickin näyttelyyn keskiviikkona 12.5. klo 11–12.

https://t.co/ygcsPPKkPJ

Anja Ranta, 1966 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#lehtikuvat https://t.co/J0Qc4oHQEl

Kokoelmanostoissa tarjotaan yllättäviä ja kiinnostavia näkökulmia Valokuvataiteen museon yli 2 miljoonan kuvan kokoelman eri osiin.

Toukokuun kokoelmanostossa viestintäharjoittelija Kuura Jokela kuvaa metsä – tai paremminkin mehtäsuhdettaan.

https://t.co/yU3UGWrHCw

Emmi Fock, 1960 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#äitienpäivä https://t.co/eMPnXwsrpx

Reino Loppinen, 1955 / Suomen valokuvataiteen museon kokoelma

#lehtikuvat https://t.co/nsdRx1AvXP