Valokuvakeskus Nykyaika

Kuva: Mikael, Vesilahden-työpaja

Valokuvakeskus Nykyaika järjesti kolme työpajakokonaisuutta 11-19 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Työjajoja toteutettiin koulu- ja nuorisotaloyhteistyönä. Omien kuvien tekemisen lisäksi toiminnassa tutustuttiin valokuvaan ja valokuvaajiin näyttely- ja työhuonevierailijen kautta. Valokuvia lähestyttiin nuoria kiinnostavien aihepiirien ja teemojen lisäksi niiden kuvaajien kautta, joita nuoret itse ihailevat.

 

Mitä?: Autettiin lapsia ja nuoria saamaan omaa ääntään kuuluviin, kehitettiin kriittistä kuvanlukutaitoa ja tuettiin osallisuutta yhteiskunnassa toteuttamalla kriittisen ajattelun ja kuvankukutaidon valokuvaustyöpajoja. Työpajoissa kuvattiin digitaalisilla järjestelmäkameroilla, pokkareilla ja nuorten omilla puhelimilla.
 

Missä?: Vesilahden nuorisotalo Nurkka, Tampereen lyseon lukion IB -linjan oppilaat, Kämmenniemen koulu 5A luokka
 

Osallistujat: Työpajakohtaisesti 11–12-vuotiaita, 13–15-vuotiaita sekä 16–19-vuotiaita
 

Valokuvat SNAP-festivaaleilla: Työpajoissa syntyneet kuvat esitettiin 10.–18.11.2018 näyttelynä Vooninkisalissa Finlaysonin alueella ja projisointina liikekeskus Siperiassa.
 

Työpajaohjaajat:

Saara Sillanpää on kuvataiteilija ja taiteen maisteri. Hänellä on pitkä kokemus lasten ja nuorten opetuksesta kuvataidekoulussa. Omassa taiteessaan hän käyttää valokuvaa muiden tekniikkojen ohella.

Tina Jokitalo on kansainvälisesti palkittu valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella. Hän käyttää työskentelyssään monenlaisia tekniikoita.
 

Yhteistyökumppanit: Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE
 

Lisätiedot: Terhi Asumaniemi, Vt. toiminnanjohtaja, p. 050 512 6911, director.nykyaika@backlight.fi
 

Valokuvakeskus Nykyaika on Tampereella sijaitseva avoin kohtaamispaikka valokuvataiteen ystäville. Nykyaika on perustettu vuonna 1982 ja se on toiminut Pirkanmaan alueellisena valokuvakeskuksena vuodesta 1989. Yleisöllä on maksuton pääsy näyttelyihin ja valokuvataiteen käsikirjastoon. Nykyajassa järjestetään myös kuukausittain näyttelyihin liittyvää oheisohjelmaa, taiteilijatapaamisia, luentoja ja työpajoja. www.valokuvakeskusnykyaika.fi

Skip "More on the subject" liftups

More on the subject

SNAP – lasten ja nuorten valokuvafestivaali

Hankkeet
Mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke toi lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hanke huipentui 10.–18.11.2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin. Hankkeen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.