Pohjanmaan valokuvakeskus POVA

Kuva: Erno, Tanelinrannan työpaja

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA  järjesti keväällä neljä ja syksyllä kaksi työpajakokonaisuutta 13-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Työpajoja toteutettiin osin nuorisotalo- ja oppilaitosyhteistyönä. Työpajojen teemat ja niissä käytettävät välineet valikoituivat osallistujien ja työpajojen ohjaajien kanssa yheistyössä.


 

Mitä?:  Työpajoissa kuunneltiin, mikä osallistuneille on tärkeää ja mistä osa-alueesta he haluaisivat kertoa kuvin sekä tuotettiin kuvia omatoimisesti. Työpajojen teemat rakentuivat vetäjien ja nuorten yhteistyönä. Kuvia tehtiin pääosin kännykkäkameroilla, koska puhelimen kautta lähes jokainen nuori omistaa oman kameran. Se antoi mahdollisuuden jatkaa työpajassa aloitettua työskentelyä suoraan samoilla työvälineillä eikä tekniikasta tullut kynnystä. Valokuvia otettiin lisäksi myös polaroid-kameroilla.
 

Missä?:  Tanelinrannan nuorisotila Tansku (Seinäjoki), Keski-Pohjanmaan kansanopisto (Kälviä), Kulttuurikeskus Vanha Paukku (Lapua), Taidekartano (Veteli), Nuorisotila (Räyrinki)
 

Osallistujat: 13-18 -vuotiaat lapset ja nuoret
 

Valokuvat SNAP-festivaaleilla: 

Festivaaliviikon näyttelyt Vetelin taidekartanossa:

Osallistava näyttely: Mikä minua kiinnostaa teos
Nuorten valokuvanäyttely: SNAP
Mikko Lento ja Jari Eklund: Teoksia HETKI ELISTÄ
Tuisku Lehto: valokuvanäyttely HEY NUTS, SHOW ME SOME GUTS
VAP17-opiskelijakollektiivi: valokuvanäyttely AAMU
Alueen valokuvataiteilijat esittäytyvät nuorille: Teoksia

 

Työpajaohjaajat:

Antti Hintsa on Etelä-Pohjalainen valokuvataitelija joka asuu sekä työskentelee tällä hetkellä Uudellamaalla. Hintsa tekee monipuolisesti hankkeita opetuksen, valokuvauksen, tapahtumatuotantojen sekä esitys- ja yhteisötaiteen parissa. Teoksissa keskeisiä sisältöjä ovat luonto, ympäristö, yhteisö ja vuorovaikutussuhteet. Visuaalisesti Hintsaa kiehtovat vahvat elokuvamaiset tunnelmat ja toiset todellisuudet, mystiikka ja sadunomaisuus, romantiikka sekä maalauksellisuus. Nämä elementit näkyvät vahvasti kuvissa. Hän näkee taiteen välineenä tuoda näkyväksi erilaisia näkymättömiä rakenteita ja sisäisiä kulttuureja.

Jari Eklund työskentelee valokuvataiteilijana Perhonjokilaaksossa.  Työssään hän käyttää m/v-ja kromogeenisen väritekniikan lisäksi ns. vaihtoehtoisia valokuvausmenetelmiä. Valokuvan lisäksi Eklund on tuottanut kirjan muotoon tekstiä, jota on julkaissut mm. WSOY. Teoste lähtökohtana on yleensä jokin havainto ympäristöstä tai mieltä askarruttava kysymys ihmisen monitahoisesta olemassaolosta ja ympäristösuhteesta. www.jarieklund.com
 

Lisätiedot: Jari Eklund, Valokuvataiteilija, p. 040 3218866, jarieklundfotographer@gmail.com
 

Pohjanmaan valokuvakeskus on parikymppinen Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiva valokuvakeskus. POVA perustettiin valokuvataiteen ja –taiteilijoiden tunnettuvuuden edistämiseksi kolmen maakunnan alueella. Se pyrkii luomaan valokuvataiteilijoille heidän työskentelyään edistäviä olosuhteita sekä sitoo yhteen valokuvataiteesta kiinnostuneita henkilöitä. POVAlla on sekä valokuvataiteilijoille että yleisölle ilmainen galleria Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, Lapualla ja yhteisgalleria Vetelin Taidekartanossa. www.pova.fi

Info
What is important to me and which things I want to affect? A new collaborative project between The Finnish Museum of Photography and regional photographic centers will bring the photographed vision of children and young people into public space all over Finland. The project is funded by The Finnish Cultural Foundation.
Address
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
See on the map Kämp Galleria
Opening hours
Mon–Fri 11am–8pm, Sat–Sun 11am–6pm
Tickets
16/6/0 €
Museokortti
Under 18 y.o. free admission
Address
The Cable Factory
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
See on the map The Cable Factory
Opening hours
Tue–Sun 11 am. – 6 pm. Wed 11 am – 8 pm
Tickets
12/6/0 €, 16/6/0 € from January 1st 2024
Museokortti
Under 18 y.o. free admission