Pohjanmaan valokuvakeskus POVA

Kuva: Erno, Tanelinrannan työpaja

Pohjanmaan valokuvakeskus POVA  järjesti keväällä neljä ja syksyllä kaksi työpajakokonaisuutta 13-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Työpajoja toteutettiin osin nuorisotalo- ja oppilaitosyhteistyönä. Työpajojen teemat ja niissä käytettävät välineet valikoituivat osallistujien ja työpajojen ohjaajien kanssa yheistyössä.


 

Mitä?:  Työpajoissa kuunneltiin, mikä osallistuneille on tärkeää ja mistä osa-alueesta he haluaisivat kertoa kuvin sekä tuotettiin kuvia omatoimisesti. Työpajojen teemat rakentuivat vetäjien ja nuorten yhteistyönä. Kuvia tehtiin pääosin kännykkäkameroilla, koska puhelimen kautta lähes jokainen nuori omistaa oman kameran. Se antoi mahdollisuuden jatkaa työpajassa aloitettua työskentelyä suoraan samoilla työvälineillä eikä tekniikasta tullut kynnystä. Valokuvia otettiin lisäksi myös polaroid-kameroilla.
 

Missä?:  Tanelinrannan nuorisotila Tansku (Seinäjoki), Keski-Pohjanmaan kansanopisto (Kälviä), Kulttuurikeskus Vanha Paukku (Lapua), Taidekartano (Veteli), Nuorisotila (Räyrinki)
 

Osallistujat: 13-18 -vuotiaat lapset ja nuoret
 

Valokuvat SNAP-festivaaleilla: 

Festivaaliviikon näyttelyt Vetelin taidekartanossa:

Osallistava näyttely: Mikä minua kiinnostaa teos
Nuorten valokuvanäyttely: SNAP
Mikko Lento ja Jari Eklund: Teoksia HETKI ELISTÄ
Tuisku Lehto: valokuvanäyttely HEY NUTS, SHOW ME SOME GUTS
VAP17-opiskelijakollektiivi: valokuvanäyttely AAMU
Alueen valokuvataiteilijat esittäytyvät nuorille: Teoksia

 

Työpajaohjaajat:

Antti Hintsa on Etelä-Pohjalainen valokuvataitelija joka asuu sekä työskentelee tällä hetkellä Uudellamaalla. Hintsa tekee monipuolisesti hankkeita opetuksen, valokuvauksen, tapahtumatuotantojen sekä esitys- ja yhteisötaiteen parissa. Teoksissa keskeisiä sisältöjä ovat luonto, ympäristö, yhteisö ja vuorovaikutussuhteet. Visuaalisesti Hintsaa kiehtovat vahvat elokuvamaiset tunnelmat ja toiset todellisuudet, mystiikka ja sadunomaisuus, romantiikka sekä maalauksellisuus. Nämä elementit näkyvät vahvasti kuvissa. Hän näkee taiteen välineenä tuoda näkyväksi erilaisia näkymättömiä rakenteita ja sisäisiä kulttuureja.

Jari Eklund työskentelee valokuvataiteilijana Perhonjokilaaksossa.  Työssään hän käyttää m/v-ja kromogeenisen väritekniikan lisäksi ns. vaihtoehtoisia valokuvausmenetelmiä. Valokuvan lisäksi Eklund on tuottanut kirjan muotoon tekstiä, jota on julkaissut mm. WSOY. Teoste lähtökohtana on yleensä jokin havainto ympäristöstä tai mieltä askarruttava kysymys ihmisen monitahoisesta olemassaolosta ja ympäristösuhteesta. www.jarieklund.com
 

Lisätiedot: Jari Eklund, Valokuvataiteilija, p. 040 3218866, jarieklundfotographer@gmail.com
 

Pohjanmaan valokuvakeskus on parikymppinen Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiva valokuvakeskus. POVA perustettiin valokuvataiteen ja –taiteilijoiden tunnettuvuuden edistämiseksi kolmen maakunnan alueella. Se pyrkii luomaan valokuvataiteilijoille heidän työskentelyään edistäviä olosuhteita sekä sitoo yhteen valokuvataiteesta kiinnostuneita henkilöitä. POVAlla on sekä valokuvataiteilijoille että yleisölle ilmainen galleria Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, Lapualla ja yhteisgalleria Vetelin Taidekartanossa. www.pova.fi

Info
Mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan vaikuttaa? Valokuvataiteen museon ja alueellisten valokuvakeskusten yhteishanke toi lasten ja nuorten mielipiteet ja unelmat kuvina julkisiin tiloihin ympäri Suomea. Hanke huipentui 10.–18.11.2018 valtakunnalliseen lasten ja nuorten valokuvafestivaaliin. Hankkeen rahoitti Suomen Kulttuurirahasto.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €, 16/6/0 € 1.1.2024 alkaen
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy