Lue ääniopas Susanna Majuri: Rakkaus -näyttelyyn

Tulva 

Kerron sinulle Tulva-kuvastani vuodelta 2009. Löysin kuvaan ihastuttavat tytöt tanssitunnilta Elinan ja Outin. Käyn tanssitunneilla, koska etsin fyysisyyttä vähän samaan tapaan kuin kuvissanikin etsin sitä. 

Tämän kuvan metsän, joka on sininen, löysin Helsingin Luonnontieteellistä museosta ja vein sen veden alle. Lähdin etsimään paikkaan sopivia värejä kuin tehdäkseni maalausta tällä tavoin. Minusta kuvassa on pelastaminen ikään kuin tuolla metsässä olisi tulipalo ja tämä toinen pelastaa toisen, kauniisti kantaa häntä sylissään. 

 

Nousu 

Kuvasin tämän Nousu-kuvan, kun asuin Islannissa vuonna 2005 residenssissä. Tämä talo löytyi  Hafnarfjörðurista  ja tiesin heti, että haluaisin sen kuvani hahmoksi. Lähdin etsimään hänelle kumppania ja ihastuin bussissa erään naisen mystisiin silmiin ja jäin samalla pysäkillä pois ja hän tuli minun mallikseni ja kiipesi hopeisilla kengillään. Ajattelin, että kuvan henkilö kiipeää ikään kuin koskea pitkin ylöspäin. 

 

Syntymäpäivä 

Syntymäpäivä kuvani, islanniksi afmaeli on kuvattu Islannissa vuonna 2007. Otin kuvaan vaikutteita Sugercubesin Birthday kappalesta, jossa Björk laulaa vuonna 1988 tytöstä, joka on päähenkilö, hän on 5-vuotias. Hän tutkii maailmaa ympärillään suunsa ja käsiensä avulla.  

Tässä kuvassa oli minulle jotakin samaa. Paikka oli hyvin maallinen, multainen, ja kiinnostava, hyvin outo paikka. Tämä hevospaikka oli täytetty vedellä, joka tuli kuumasta lähteestä. Ajattelin, että on tytön syntymäpäivä ja hän on itselleen tärkeä ja päähenkilö sinä päivänä ja hän lähtee selvittämään asioita. 

Kuvassa on kuitenkin islantilainen teksti  hafa lokað,  joka tarkoittaa, pidettävä suljettuna. Ja ajattelin, että se voisi tarkoittaa sitä, että toiset ihmiset eivät välillä halua, että selvität mennyttä. 

 

Kultakolikot 

Tämä on uusin kuvani, joka on ensimmäistä kertaa esillä. Siksi juttelenkin siitä ensimmäistä kertaa nyt sinulle. 

Löysin ihastuttavan Fazerin vanhan suklaarasian kirpputorilta ja tiesin heti, että siinä oli jotakin merkittävää. Tunnistin tuon lähdön tunteen ja turkoosin veden ja halusin tehdä tarinan tästä. Tarkkailen usein tyttöjä ja pyydän heitä kuviin. Tässä kuvassa oleva Olivia oli todella taitava malli. Ja minusta oli hauskaa, kun hän sanoi: Nyt tiedän mitä tämä on. Tämähän on niin kuin näyttelemistä. Hän sanoi liikkuessaan sujuvasti veden alla. 

Kiitos Olivia ja kiitoksia sorsat. 

 

Mykines 

Miten tarinat syntyvät? Tuuli tuo tarinan ja värit. Tein tämän kohtaamisen valkoiseksi, ikään kuin joku pukeutuisi pois.  

Myös Färsaarten sumu kätkee henkilöä. Mihin hän on menossa? Tiedätkö Tove Janssonin Näkymättömän lapsen? Ajattelin sitäkin. 


 

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy