Tietoa ja oppaita

Valokuvataiteen museo palvelee sinua valokuvaan liittyvissä kysymyksissä. Jos mielessäsi on erityinen kysymys, suosittelemme yhteydenottoa Kysy museolta -verkkopalvelun kautta.

Kuka kuvasi -palvelusta löydät tietoa ennen 1950-lukua uransa aloittaneista Suomessa toimineista valokuvaajista ja kuvaamoista.

Alempaa tältä sivulta löydät tietoa kaikesta valokuviin liittyvästä: esimerkiksi valokuvien digitoinnista, oikeaoppisesta säilytyksestä, vanhoista kameroista ja valokuvahistoriasta.

 

Muualla verkossa

Jos etsit tietoa mistä tahansa valokuvaan liittyvästä, suosittelemme käyttämään Kysy museolta -verkkopalvelua. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivulle tallennetusta materiaalista.

Muualla verkossa

Hae tietoa ennen 1950-lukua uransa aloittaneista Suomessa toimineista ammattikuvaajista, keskeisistä valokuvauksen harrastajista ja kuvaamoista.

Tietopalvelut
Valokuvataiteen museolta kysytään usein neuvoja valokuvien säilytykseen, digitointiin, järjestelyyn, käyttöön ja tulkintaan. Tälle sivulle on koottu tietopaketti, jossa on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.
Tietopalvelut
Valokuvien digitoinnin tarkoituksena on tuottaa alkuperäisaineistosta mahdollisimman hyvä digitaalinen kopio mahdollisimman vähän alkuperäistä aineistoa rasittaen.
Tietopalvelut
Miten säilyttää vanhoja valokuvia niin, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään? Lue ohjeet, joiden avulla opit käsittelemään valokuviasi oikein ja saat niille siten lisää ikää.
Muualla verkossa

Digikuvan historia -verkkopalvelu kokoaa yhteen suomalaisen valokuvauksen digitalisoitumiseen liittyvää tietoa.

 

Tietopalvelut
Suomen valokuvataiteen museo järjestää monimuotoista kuva-arkistoalan koulutusta. Tältä sivulta löytyvät tulevien ja menneiden kurssien ja seminaarien ohjelmat ja esitykset.
Tietopalvelut
Daguerreobase-tietokanta kokoaa yhteen valokuvahistorian varhaisimman kulttuuriperinnön, joka käsittää eri puolilta Eurooppaa yli 25 000 kuvaa ja esinettä.
Tietopalvelut
Valokuvia on eri aikoina valmistettu eri menetelmin ja eri materiaaleille. Miten kuvatyypit voi erottaa toisistaan?
Tietopalvelut
Suomalaisen valokuvataiteen pioneeri Into Kondrad Inha tallensi kamerallaan itsenäisyyttä kohti matkaavan Suomen kulttuuri- ja luontomaisemia, kyliä ja kaupunkeja sekä elinkeinoja.
Tietopalvelut
Tietopaketti esittelee suomalaisten lehtikuvaajien käyttämiä välineitä vuosina 1890–2000. Lehtikuvaajien välineet muuttuivat vuosisadan aikana radikaalisti.
Tietopalvelut
Suomen valokuvataiteen museo kartuttaa ja kerää yhteen eri tutkimuksissa tuotettua valokuvaajatietoa.
Tietopalvelut
Näppää nyt! Sata vuotta valokuvausvälineitä esittelee vuosina 1880–1980 käytettyjä ammattilais-, harrastaja- ja näppäilykameroita.
Tietopalvelut
Tiedätkö, mitä on ferrotyyppi, fotogrammi tai pinnakkainen? Pimiösanastosta löydät valokuvaukseen ja pimiötyöskentelyyn liittyviä termejä selityksineen.
Tietopalvelut
Valokuvataiteen museon julkaisu Kuvansa kullakin esittelee kattavasti valokuva-arkiston hallinnan kysymyksiä. Perusteellinen opas kuuluu jokaisen kuva-arkistojen kanssa työskentelevän käsikirjastoon.
Info
Suomen valokuvataiteen museon historiaa alkaen perustamisesta vuonna 1969.
Tietopalvelut
Fotokela tarjoaa kuvanlukutaidon monipuolisen oppimateriaalin, joka on suunnattu 7–9-luokkalaisille ja heidän opettajilleen.
Tietopalvelut
Suomen valokuvataiteen museon hallinnoima ontologia VALO yhdenmukaistaa valokuva-alan yhteistä käsitteistöä.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy