Nykydokumentointi

Kokoelmat
Valokuvataiteen museo on aktiivisesti mukana valtakunnallisessa tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOssa.
Kokoelmat
Taskualbumi -verkkoalustalla on avoinna keruu Kuva on vapaa. Lahjoita museolle itse ottamasi valokuva, joka mielestäsi sopisi museon kokoelmiin. Valta on sinulla!
Info
Museon hankkeessa esitellään näkökulmia valokuvaan tekemällä kahdeksan lyhytdokumenttia yhdessä alan yhteisöjen kanssa.
Info
Valokuvataiteen museolla toteutettiin vuonna 2019 kestävän kehityksen teemaan liittyvä nykydokumentointihanke, jossa dokumentoinnin kohteena oli museon nuortenryhmä Photofuss ja ryhmän näyttely Viimeinen sukupolvi.
Kokoelmat
Syksyllä 2018 seitsemän museota ympäri Suomen tallentaa tietoa, tarinoita ja muistoja menneestä ja nykypäivästä. Museot korjasivat satoa yhdessä yleisön kanssa kummitusjutuista Instagramiin, opiskelijaradikalismista Aleksis Kiveen. Sadonkorjuu-hanke kuuluu TAKO-nykydokumentointihankkeisiin.
Info
Taskualbumit-hankkeessa tallennettiin turvapaikanhakijoiden matkapuhelinkuvia sekä niihin liittyviä tarinoita ja merkityksiä Suomen valokuvataiteen museon kokoelmaan. Hankkeen lähtökohtana oli dokumentoida digitaalisten valokuvien käyttöä esimerkiksi muistelun, viestinnän ja sosiaalisen kanssakäymisen välineenä. Hanke toteutettiin yhdessä Helsingin yliopiston museologian oppiaineen kanssa.
Info
Museo toteutti vuonna 2012 pimiödokumentointihankkeen, jonka tavoitteena oli katoavan tietotaidon tallettaminen, kuvanvalmistusperinteiden dokumentoiminen sekä pimiöihin liittyvän muistitiedon kerääminen.
Info
Yleisödokumentointihankkeessa tutkittiin eri menetelmin museon yleisöä ja heidän näyttelykokemustaan ja museosuhdettaan.
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy