Konservointi

Museon konservaattori Karoliina Valli työskentelee Pietisen kokoelman negatiivien parissa. Kuva: Virve Laustela / Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museon konservointiosasto huolehtii museon kokoelmien kunnossapidosta ja säilytyksestä. Valokuvien säilyttämiseen ja konservointiin liittyvissä kysymyksissä Valokuvataiteen museossa on valtakunnallisesti katsoen merkittävää erityisosaamista.

Konservointiosasto huolehtii myös museon kokoelmien valokuvaamisesta varmuus- ja käyttökopioiksi sekä näyttelyihin tulevien teosten kunnon tarkastaminen ennen näyttelyitä ja niiden jälkeen.

Konservointiosasto on aktiivisessa vuorovaikutuksessa alan kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa mm. osallistumalla kongresseihin ja projekteihin, tarjoamalla työharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille sekä järjestämällä koulutusta liittyen valokuvien hoitoon ja säilytykseen.

Valtakunnallisesti tärkeimpien valokuvien kunnon ja säilytysolosuhteiden kartoittaminen kuuluu Suomen valokuvataiteen museon konservointiosaston tehtäviin.

Museon konservointiosaston yhtenä tavoitteena on tuottaa kuva-arkistoille ohjeistoja kokoelmien kartutuksen ja hallinnan apuvälineiksi. Yhdessä eri arkistojen kanssa laadittavat suositukset ja ohjeet käsittelevät kuva-arkistojen yleistä kokoelmapolitiikkaa ja työnjakoa sekä kokoelmien käsittelyä, luettelointia ja konservointia. Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan lisäksi jatkuvaa koulutusta kuva-arkistojen hoitoon.

Ota yhteyttä: Vastaava konservaattori Laura Sallas, laura.sallas@fmp.fi

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy