Atelieri O. Haapala

Atelier O. Haapala: Ofelia Second Hand Market 2009. Kuvaa on rajattu

Atelieri O. Haapala

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

27.1.–21.3.2010
Teoskuvia
Atelieri O. Haapala on kahden valokuvaajan Saara Salmen ja Marco Melanderin yhteistyönä syntynyt performatiivinen taideprojekti. Onyxei ja Helmut ovat heidän roolihahmonsa kuvaustapahtumissa.

Irtoviiksin ja korsetein naamioituneet valokuvaajat ovat esiintyneet runsaan vuoden kuluessa muun muassa Taiteiden yössä, burleskitapahtumissa, taidemuseoissa ja vintage-myyjäisissä. Asiakkaat ovat voineet tulla kuvattavaksi omissa vaatteissaan tai virittäytyä tunnelmaan laina-asusteiden avulla. Eläytymisen ja esiintymisen avulla yleisölle on haluttu tarjota pala menneen maailman tunnelmaa, kuvitteellinen hetki ajassa, jolloin valokuvattavana oleminen oli erityinen ja odotettu tapahtuma.

Tuloksena on hieno kokoelma moderneja kabinettikuvia. Uusviktoriaanisten muotokuvien lisäksi Suomen valokuvataiteen museon näyttelyssä on esillä aikakauden henkeen sovitettu fotoaparaatti, käsinmaalattu maisematausta ja muuta kuvausrekvisiittaa sekä valokuvaamon omistajan rouva Onyxei Haapalan ja hänen uskollisen assistenttinsa Helmutin elämästä kertova teoskokonaisuus. Kuvissa työpari matkaa Jäämeren rannoilta keuhkotautiparantolan kautta Gizan pyramideille.

Hanke on saanut tukea Svenska Kulturfondenilta.

 

 

 

 

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

27.1.–21.3.2010
Teoskuvia