Lorenzo Servi
City Wonders

Kauneus ympäröi meitä joka puolella, mutta huomaammeko sitä?

Lorenzon Servin (alias SerraGlia) valokuvanäyttely City Wonders: Helsinki on kuvasarja esineistä, väreistä, muodoista ja urbaanin maiseman osasista, jotka jäävät normaalisti huomaamatta. Jokainen valokuva paljastaa yllättäviä asioita arkielämästä Helsingissä.

Rikkomalla rajoja lavastetun ja lavastamattoman kuvan välillä näyttely kutsuu katsomaan kaupunkia uusin silmin ja tarkkailemaan omaa lähiympäristöä vaihtoehtoisesta, uteliaasta näkökulmasta.

Osa näyttelyn kuvista on julkaistu kirjassa Art Is Everywhere: How to Really Look at Things.

Lorenzo Servi (s.1979) on italialaissyntyinen, Suomessa asuva taiteilija, designeri ja arkkitehti. Hän tutkii ja analysoi jatkuvasti arkipäiväisiä, rakennettuihin ympäristöihin liittyviä ilmiöitä. Firenzessä arkkitehdiksi valmistunut Servi on ollut osana ryhmänäyttelyitä mm. Arkkitehtuurimuseossa.

 

Tapahtumia:

Instawalk: City Wonders
ke 13.9. klo 18–19.30
Vapaa pääsy

Osana Helsinki Design Weekiä järjestettävällä Instawalk-valokuvauskierroksella inspiroidutaan Lorenzo Servin näyttelystä ja lähdetään sen jälkeen Servin johdolla kuvaamaan Kaapelitehtaan ympäristössä.

Kierros lähtee Valokuvataiteen museon aulasta. Osallistujat käyttävät omia älypuhelimia. Instagram-sovelluksen käyttö edellyttää sen lataamista puhelimeen, mutta ennakko-osaamista sovelluksen käytössä ei vaadita. Halukkaat voivat perehtyä Instagram-sovelluksen käyttöön ennen kävelyä. Opastusta on tarjolla Valokuvataiteen museolla klo 17.30–18.

Noin tunnin kestävän kuvauskierroksen päätteeksi kokoonnutaan Valokuvataiteen museon Prosessi-tilaan, jossa katsotaan yhdessä kierroksella syntyneitä kuvia noin klo 19–19.30.

Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa. Pohjoismaiden suurin designfestivaali Helsinki Design Week järjestetään 7.-17.9.2017.

Lue lisää Design Weekin sivuilla...

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

24.8.–29.10.2017
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy