Alessia Rollo: sarjasta Fata Morgana, 2015.

Eurooppalaisen valokuvataiteen kesä
Kuuluu tarinaan

Alejandra Carles-Tolra, Pablo Lerma, Stratos Maragos, Alessia Rollo, Maija Savolainen, Peo Olsson & Johan Willner 

Kuuluu tarinaan / Belonging to the Story -näyttely liikkuu todellisuuden ja fiktion välimaastossa ja tarkastelee nykyvalokuvataiteen keinoin tapaamme kiinnittyä toisiimme ja maailmaan, unelmoida, luoda utopioita ja kuvitella tulevaa. Näyttely pohtii myös valokuvaajan roolia merkitysten ja ajatusten tuottajana sekä kameran tehtävää valon ja ”todellisuuden” tallentajana. Samalla katsojalle halutaan antaa tilaa ammentaa omasta mielikuvituksestaan ja näin jatkaa tarinaa.

Näyttelyn taiteilijat valittiin Transeurope-hankkeen 31 taiteilijan joukosta. Valinnat teki Valokuvataiteen museon kuraattoriryhmä: Clément Beraud, Reetta Haarajoki & Tiina Rauhala.

 

Näyttely on osa kansainvälistä Transeurope-hanketta, joka edistää valokuvataiteilijoiden, alan asiantuntijoiden ja instituutioiden yhteistyötä, näkyvyyttä ja kansainvälistä liikkuvuutta Euroopassa. Vuodesta 2017 aina vuoteen 2019 asti jatkuvan hankkeen aikana on järjestetty muun muassa 14 työpajaa sekä ryhmänäyttelyitä eri puolilla Eurooppaa. Kolmessa eri portfoliotapaamisessa Helsingissä, Ateenassa ja Madridissa 80 valokuva- ja taidealan asiantuntijaa tutustuivat valokuvataiteilijoiden portfolioihin. Hankkeeseen on osallistunut yhteensä 350 taiteilijaa 29 eri Euroopan maasta sekä kolme taiteilijaa Etelä-Amerikasta.

Hanketta veti Fundación Contemporánea (Espanja) ja kumppaneita olivat Euromare (Kreikka) sekä Suomen valokuvataiteen museo. Hankkeen rahoittaa Creative Europe -ohjelma. Hankkeen verkkosivut toimivat avoimena kohtaamispaikkana, jossa valokuvaajat esittelevät portfolioitaan alan ammattilaisille ja kaikille valokuvataiteesta kiinnostuneille.

 

Suomen valokuvataiteen museo
Suuri näyttelytila

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki

12.6.–1.9.2019
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy