Espoon Kirkkojärvellä sijaitsevan Trapesan ortodoksikappelissa

Merkitykselliset paikat

Merkitykselliset paikat -näyttely kertoo, miten eri puolilta maailmaa muuttaneet naiset elävät pääkaupunkiseudulla. Valokuvaaminen innosti naisia havainnoimaan ympäristöään, jakamaan kokemuksiaan ja kommunikoimaan niin suomeksi, omalla äidinkielellä kuin sanattomastikin.

Näyttelyn kuvissa maahanmuuttajataustaiset naiset ja valokuvaaja Nina-Maria Oförsagd ovat dokumentoineet havaintojaan ja kaupunkitilan käyttöä. Naiset ovat kuvanneet heille tärkeitä paikkoja ja heitä koskettavia asioita. Työskentelyssä hyödynnettiin yhteisöllisen valokuvauksen PhotoVoice-menetelmää. Yhdessä kirjoitetut kuvatekstit ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Valokuvaaja Nina-Maria Oförsagd jatkoi yhteistyötä valokuvapiiriläisten kanssa kuvaamalla heitä osana Helinä Rautavaaran museon ja Museoviraston kuvakokoelmien nykydokumentaatiohanketta. Yhdessä järjestetyissä kuvauksissa mietittiin, mitkä fyysiset paikat ovat Suomeen muuttaneelle mielenkiintoisia ja tärkeitä ja mitä lisäväriä he tuovat kohteeseen. Kuvauksissa nautittiin luonnosta, hoidettiin asioita, tavattiin tuttuja, käytiin retkellä ystävien kanssa ja hiljennyttiin hartaushetkeen.

Näyttely on Helinä Rautavaaran museon tuotantoa.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

4.–27.5.2012
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy