Photofuss
Tunnetko sinäkin sen?

Vapaus on päämäärä, jota kohti kurkottaa. Määritelmästä riippumatta se on ideaali, jota vasten voimme pohtia fyysisiä, psyykkisiä sekä sosiaalisia rajoituksia. Tarkastelun myötä myös esteiden taakse kätkeytyvät mahdollisuudet avautuvat eteemme. 

Photofussin ryhmänäyttely visualisoi valokuvan keinoin niin esteitä, jotka haastavat vapauden toteutumisen, kuin vaihtoehtoisia olemisen tapoja ja ristiriitojen ylittämistä kohti vapautta. Samalla se on näyttely, jossa pohditaan valokuvan mahdollisuuksia kuvata ympäröivää ja sisäistä maailmaa. Rajoja valokuvaajien välillä on pyritty murtamaan näyttelyssä ripustuksen keinoin.

Näyttelyssä on kuunneltavissa teoksia yhdistävä äänimaisema. Se on monikielinen mosaiikki, joka tunnustelee vapautta Photofuss-ryhmän jäsenten haaveiden ja pelkojen kautta. Ääniteos virittää katsojan taajuudelle, jonka valossa ja varjossa näyttelyn valokuvat ovat syntyneet. Teoksen äänisuunnittelusta ovat vastanneet Linus Grönroos ja Karun Verma.

Näyttelyn taiteilijat: Oona Aleksia, Olga Ekimovskaya, Linus Grönroos, Tuukka Jaromaa, Jonna Juvonen, Miia Korhonen, Niko Kylmälä, Kristian Presnal, Hans Kashadila, Piatta Salo, Jenni Sundqvist, Dasha Taushan, Karun Verma. 

Kaikki näyttelyn tekstit: Photofuss.

Julisteen graafinen suunnittelu: Niko Kylmälä

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokea ja toteuttaa valokuvakulttuurin ilmiöitä kollektiivisen työskentelyn kautta. Ryhmä muodostetaan aina vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka elokuu avoin haku. Ryhmän koordinaattorina kaudella 2023–2024 on toiminut yksi ryhmän jäsenistä, Jenni Sundqvist.

Suomen valokuvataiteen museo
Prosessi-tila, 1. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, Helsinki

20.6.–1.9.2024

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy