Wanda Holopainen: Untitled filmstill, 2023.

Wanda Holopainen, Naomi Holopainen, Priscilla Oseia

Naomi Holopainen, Wanda Holopainen ja Pricilla Oseia muodostavat taiteilijakollektiivin, jonka näyttely pureutuu siihen, miten hiljaisuus ja luottamus ovat keskenään vuorovaikutuksessa. Taiteilijat tutkivat olosuhteita, jotka edesauttavat varmuuden ja turvallisuuden tunteen syntymistä oman identiteetin rakentamisessa sekä sitä, miten luottamus syntyy. 

Ryhmä syventyy siihen, millainen intiimiys liittyy oman tarinan kertomiseen ja oman olemuksen ja olemassolon vangitsemiseen. Taiteilijat punovat yhteen tarinoita Ghanasta ja Suomesta visuaaliseksi ja kerronnalliseksi kokonaisuudeksi, joka tarkastelee luottamuksen ja läheisyyden rakentumisen perustaa.  

Ryhmän pyrkimyksenä on purkaa ihmissuhteisiin sisältyviä monimutkaisuuksia, jotka ylittävät politisoituneet identiteetit ja perinteiset leimat. Taiteilijakollektiivi käy teoksissaan syvällisiä keskusteluja ja esittää avoimia kysymyksiä niin itselleen kuin teoksissa esiintyville henkilöille ja museoillekin.

Esillä olevat valokuvat ja elokuvat vangitsevat ja välittävät inhimillisen kokemuksen moninaisen kudoksen ja saavat katsojan pohtimaan luottamuksen universaalia teemaa.   Taiteilijat kutsuvat yleisön mukaan pohdiskelevalle matkalle. 

Suomen valokuvataiteen museo
0. kerros

Kaapelitehdas, Kaapeliaukio 3, G-rappu, Helsinki

5.4.–2.6.2024

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy