Cook it, Snap it

Kuva / photo: Iiris

Cook it, Snap it

13.10.–11.12.2016
Bilder

Hur skapas ett snyggt matfoto? Det behövs mjukt naturljus, råvaror eller en portion mat, lite komposition och en stabil hand. Och en lins att titta igenom, nuförtiden oftast en mobiltelefon eller en padda. Från dessa utgångspunkter byggdes kursen Cook it, Snap it upp.

Tretton ungdomar i åldern 15–20 år deltog i kursen. En del av platserna var reserverade för asylsökande. Ledare för kursen var matjournalist och -fotograf Mari Moilanen, lärare i huslig ekonomi Hanna Salminen och bildkonstpedagog Maija Ihanainen.

Utställningens bilderHassan, Shirahmad, Javad N., Aref, Mohammed, Juho, Zahra, Laura, Shahram, Ali, Javad A., Abbas, Iiris och Mari.

Kursen ordnades av Finlands fotografiska museum och Hotell- och restaurangmuseet. Kabelfabriken, Fria konstskolan, restaurangen Hima&Sali och Marthaförbund deltog i samarbetet.

Kursen är en del av projektet Museet som fristad där 15 finländska museer deltar. Museerna erbjuder fritidsaktiviteter för unga asylsökande som anländer till Finland. Projektet finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet.

 

Såhär tar man ett snyggt matfoto, Mari Moilanen föreläser på finska onsdag 30.11.

kl. 18–19. Gratis inträde.

 

#kokatenjakuvaten      
#valokuvataiteenmuseo
#hotellijaravintolamuseo
#turvapaikkanamuseo

13.10.–11.12.2016
Bilder