Nykydokumentointi

Kokoelmat
Valokuvataiteen museo on aktiivisesti mukana valtakunnallisessa tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOssa.
Kokoelmat
Taskualbumi -verkkoalustalla on avoinna keruu Kuva on vapaa. Lahjoita museolle itse ottamasi valokuva, joka mielestäsi sopisi museon kokoelmiin. Valta on sinulla!
Info
Museon hankkeessa esitellään näkökulmia valokuvaan tekemällä kahdeksan lyhytdokumenttia yhdessä alan yhteisöjen kanssa.
Info
Valokuvataiteen museolla toteutettiin vuonna 2019 kestävän kehityksen teemaan liittyvä nykydokumentointihanke, jossa dokumentoinnin kohteena oli museon nuortenryhmä Photofuss ja ryhmän näyttely Viimeinen sukupolvi.
Kokoelmat
Syksyllä 2018 seitsemän museota ympäri Suomen tallentaa tietoa, tarinoita ja muistoja menneestä ja nykypäivästä. Museot korjasivat satoa yhdessä yleisön kanssa kummitusjutuista Instagramiin, opiskelijaradikalismista Aleksis Kiveen. Sadonkorjuu-hanke kuuluu TAKO-nykydokumentointihankkeisiin.
Info
Taskualbumit-hankkeessa tallennettiin turvapaikanhakijoiden matkapuhelinkuvia sekä niihin liittyviä tarinoita ja merkityksiä Suomen valokuvataiteen museon kokoelmaan. Hankkeen lähtökohtana oli dokumentoida digitaalisten valokuvien käyttöä esimerkiksi muistelun, viestinnän ja sosiaalisen kanssakäymisen välineenä. Hanke toteutettiin yhdessä Helsingin yliopiston museologian oppiaineen kanssa.
Info
Museo toteutti vuonna 2012 pimiödokumentointihankkeen, jonka tavoitteena oli katoavan tietotaidon tallettaminen, kuvanvalmistusperinteiden dokumentoiminen sekä pimiöihin liittyvän muistitiedon kerääminen.
Info
Yleisödokumentointihankkeessa tutkittiin eri menetelmin museon yleisöä ja heidän näyttelykokemustaan ja museosuhdettaan.
Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
16/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €, 16/6/0 € från 1.1.2024
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.