Tidigare utställningar

2024
Konstnärerna Naomi Holopainen, Wanda Holopainen och Priscilla Osei utforskar integritet och offentlighet, balanserande på skärningspunkterna mellan synlighet och det osynliga. De väver samman historier från två kontinenter, med vikten på vad som går att kommunicera genom tystnad, strukturellt…
2024
Japans största fotograf för första gången i Finland.
2024
Festivalen för politisk fotografi 2024 utforskar de diagnoser som samhället har ställt på individer och det kollektiva motståndet mot dem.
2024
Phan Nguyens utställning handlar om erfarenheter hos queera personer som lever i diasporan. Den dyker ner i frågor om dubbla identiteter, integration, tillhörighet och etnokulturella rötter, men med ett särskilt fokus på hur det är att uppleva samhörighet över gränser mellan länder och folk, och…
2023–2024
I centrum av Pentti Sammallahtis fotografier är ett förbiilande ögonblick som delas av två varelser. Sammallahtis bilder berättar om tillgivenhet, ömhet och ett emotionellt band – om hur vi är tillsammans med allt levande i den här världen.
2023–2024
Utställningen ålägger oss att fundera över hur våra samhälleliga normer konstruerar och påverkar hur vi ser och sedan ignorerar inte bara vissa människor utan också handlingar riktade mot dem.
2023–2024
Höstens samlingsutställning presenterar den banbrytande fotografen Hilja Raviniemis verk i en aldrig tidigare skådad omfattning.
2023–2024
Utställningen utforskar de maktstrukturer som definierar mänskligheten, begreppen aktivt och anonymt medborgarskap och konsekvenserna av den koloniala rörelsen.
2023
De flesta fall av våld i nära relationer äger rum inom hemmets fyra väggar. Att fortsätta tystnadskulturen kring detta ämne gör att erfarenheterna hos en stor del av vår befolkning - de som lever eller har levt i en våldsam relation - blir osynliga. Patricia Rodas (f.1972) utforskar i sin konst…
2023
Utställningen tecknar en bild av livet bland världens nordligaste ursprungsfolk, Inughuitfolket* i nordvästra Grönland, deras familjer, samhällen och landskap. Ett landskap som hotar att försvinna till följd av klimatförändringen.
2023
Din kropp förändrar allting, en utställning med verk av tre konstnärer, Roza Ahmad, Coyote Park och Iida Valmé, berättar om relationen mellan samtida fotografi och trans- och queertidentitet. Konstnärerna arbetar med ämnen som glädjen i att dela ett motstånd och om hur trans- och queerliv…
2023
Utställningen reflekterar över varför man ska lyssna på och förstå känslor, men varför det inte lönar sig att blint lita på dem.
2023
Verklig är en utställning som dyker djupare än verklighetens yta, leker med fotografiets gränser, avslöjar utopier och letar efter beröringspunkter av verkligheter i speglingar. Utställningens konstverk förenas av en strävan att konceptualisera vår upplevelse av verkligheten. Ett realistiskt,…
2022–2023
Vilka fotografier eller budskap skulle du vilja se i stadsrummet? Bildbana är en fotoutställning i Kolumngalleri i Västra länken.
2023
Malimania är ett Helsingfors-baserat lifestyle- och modemärke grundat av Nadir Mohamud och Salma Jama. Under sin uppväxt i Finland förbryllades Nadir och Salma ofta över att andra som liknade dem inte syntes i reklam runt omkring dem. Detta fick dem att tänka att det ideala ansiktet i modereportage…
2023
Den här utställningen presenterar den första omfattande översikten av Duane Michals porträtt. Michals är banbrytande fotograf som på 1960-talet bröt sig loss från dokumentärfotografins etablerade traditioner. Han är välkänd för sina iscensatta fotografier som berättar genom en sekvens av…
2023
Utställningen visar nitton konstnärer, som examineras i huvudämnet fotografi från institutionen för konst och media vid Aalto-universitetet. Verken på utställningen ingår i de blivande magistrarnas examensarbete. Varje årskurs utgör sin egen bild av ljud, rum och tid, som är intimt förbunden med…
2022–2023
Penelope Umbrico (f. 1957) är en amerikansk konstnär, som arbetar med fotografier som finns på internet. Hennes installationer presenterar ett fyndigt och lekfullt sätt att undersöka den enorma produktionen och konsumtionen av fotografier under 2020-talet.   Umbrico rekognoscerar i köp- och…
2022–2023
Rom är ett fotoverk av Jonne Heinonen, som han har fotograferat bland romsamhällen under de senaste sju åren. Utställningen behandlar romernas kultur och vardag ur perspektivet hos en utifrånkommande konstnär.  
2022–2023
Utställningen för oss till 1960-talets USA, till en bestämd tidpunkt och plats i historien. Den påminner oss om fotografiets ställning som instrument för minnen och för att minnas kollektivt. Utställningen har kuraterats av konstnären Rein Jelle Terpstra.
2022
Katja Eydel reflekterar över hur identiteten formas genom sociala strukturer, såsom via de statliga institutionernas och andra organisationers verksamhet.
2022
Veera Konstis utställning med sitt rika innehåll av kitsch, gyllene ramar, päls och glitter karnevaliserar och parodierar traditionerna inom både målarkonsten och naturfotografin.
2022
Utställningen är den avslutande delen av Ritva Kovalainens  och Sanni Seppos skogstrilogi, som baserar sig på fotokonstnärlig forskning
2022
Gruppen Photofuss utställning reflekterar över olika frånsidor av det dagliga livet och över upplevelser av mörker och ljus.    
2022
Utställningen Fotografiets paradoxer inbjuder dig att fundera över förväntningar och uppfattningar i samband med fotografier. Utställningen är en samling undersökande projekt som utmanar ”den fotografiska tanken”.
2022
Filmregissören Agnès Vardas (1928–2019) första kreativa liv var som fotograf. Vardas första fotoutställning från 1954 visas nu i Finland.
2022
Zanele Muholi är en sydafrikansk LGBTQIA+ aktivist och en av vår tids mest betydande moderna fotografer.
2019–2022
Visitkorten var den stora fotomodeflugan på 1800-talet och i början av 1900-talet. Utställningen Visitkort från Finlands fotografiska museum visar en samling bildkort från åren 1894–1920 vid Västra länken i Gräsviken.
2022
Den historiska utställningen presenterar aldrig tidigare sedda pärlor ur den finländska fotokonstens tidiga skeden i början av 1900-talet.
2022
Utställningen Bestående spår under Helsinki Darkroom Festival, som nu ordnas för första gången, firar dagens mörkrumskonst och de kreativa möjligheterna inom analog fotografi.
2021–2022
Susanna Majuris (1978–2020) retrospektiva utställning Kärlek samlar verk från Majuris hela karriär: här finns både av hennes mest kända arbeten och av sällan visade tidiga verk.
2021–2022
Cecilia Vicuña är en internationellt känd bildkonstnär, poet och aktivist, i vars konstnärliga arbete poesi och politiskt motstånd är oskiljaktigt sammanflätade. Utställning visar for forsta gången i Finland Vicuñas verk.
Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
16/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €, 16/6/0 € från 1.1.2024
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.