Finland förändras

I denna gemensamma fotoutställning ställs frågan: på vilket sätt har Finland förändrats under självständighetstiden? Vilka finländska begrepp och livshistorier kan vi föreställa oss i landskapen på gamla och nya foton?

Självständigheten, krigen och urbaniseringen har förändrat miljön och gett upphov till nya finländska nationallandskap. Utställningen fokuserar på de förändrade landskapen. Årtionden av kontrast mellan en gammal och en ny bild är ibland stimulerande och ofta även vemodig.

I och med att vår miljö förändras utmanar vi alla att tänka på frågan om även vi förändras?

Vilka finländska begrepp och livshistorier kan vi föreställa oss i landskapen på bilderna? Vilka har vi varit under de första hundra åren av självständigheten och vart är vi som en nation på väg? Vad betyder det att vara finländare i en värld som förändras snabbt och vem får vara finländare?

De utställda fotografierna har under sommaren och hösten samlats in av hundratals finländare som har deltagit i den gemensamma fotograferingskampanjen Tidsresenärer. Kampanjen och utställningen har gjorts i samarbete mellan Nationella audiovisuella institutet, Finlands fotografiska museum och Nationalbiblioteket. Webbtjänsten Finna.fi som upprätthålls av Nationalbiblioteket har bidragit med de flesta gamla fotografier.

 

#aikamatkaajat

Finlands Fotografiska Museum
Processrummet, 1. våningen

Kabelfabriken, Kabelfabriken, Tallbergsgatan 1 G, 00180 Helsinki

1.12.2017–21.1.2018
Bilder
Adress
Kämp Galleria
Mikaelsgatan 1, 00100 Helsingfors
Se på kartan Kämp Galleria
Öppettider
må–fre 11–20, lö–sön 11–18
Biljetter
16/6/0 €
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.
Adress
Kabelfabriken
Kabelplatsen 3, G-trappan, 00180 Helsingfors
Se på kartan Kabelfabriken
Öppettider
ti–sö 11–18, ons 11–20
Biljetter
12/6/0 €, 16/6/0 € från 1.1.2024
Museikort
Fritt inträde för barn under 18 år.