Museoboxi

Kuva: Virve Laustela, Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo, Hotelli- ja ravintolamuseo ja Teatterimuseo konseptoivat ja toteuttavat vuonna 2022 Museoboksi-hankkeen, jota rahoittaa Museovirasto ammatillisten museoiden innovatiivisena hankkeena. Tavoitteena on lisätä laaja-alaisten ja elämyksellisten museokokemusten saavutettavuutta valtakunnallisesti.

Museoboksi on etäpalvelu, joka tuo ryhmille kolmen museon sisällöt koettavaksi sekä virtuaalisesti että yhteisöllisesti ja kehittää immersiivisiä museokokemuksia ja oppimisympäristöjä. Dialogisuus museon sisältöjen ja ryhmän välillä tapahtuu ohjaajan avulla. Museoboksia testataan ja kehitetään yhdessä käyttäjäryhmän kanssa. Boksin toimintamalli toteutetaan yhteiskehittelyn ja testauksen kautta. Hanke käynnistyi syksyllä 2021. 

 

MUSEOBOKSI MATKAA PALVELUTALOIHIN - Museoboksi-hankkeen kuulumisia

Mitä on jo tehty:

Ensimmäinen Museoboksi käsikirjoitettiin ja testattiin keväällä 2022. Museoboksi vei virtuaaliselle aikamatkalle Porin Hotelli Otavan kautta maailmalle. Käsikirjoittajina toimivat Museoboksi-tuottajan lisäksi museoiden ohjaajat. Museoboksin koeyleisönä ovat olleet Hämeenlinnan kaupunginkirjaston henkilöstö sekä Kirjastopäivien osallistujat Hämeenlinnassa ja Oulun yliopistosta opiskelijat Keväällä 22 Museoboksi valittiin mukaan DOORS-ohjelman ajatushautomoon yhtenä 40:stä kehityskelpoisesta kansainvälisestä hankkeesta. DOORS-ohjelmaa rahoittaa Euroopan union. https://ars.electronica.art/doors/en/

Mitä seuraavaksi:

Seuraava testikierros toteutetaan osana valtakunnallista, ikääntymistä juhlistavaa ARMAS-festivaalia 1.-14.10. Järjestämme kuusi Museoboksi-testiä Helsingin palvelutaloissa. Taustatarinana toimii keväällä testattu aikamatka hotelli Otavassa. Syksyllä työryhmään liittyy pakopelien käsikirjoittamisen ammattilainen Maaria Klemetti ja  alkaa uuden, pakopelimäisen Museoboksin käsikirjoittaminen, joka testataan marras-joulukuussa.

Museoboksi työryhmä:

Merja Nummi, yleisötyön päällikkö, Hotelli- ja ravintolamuseo

Erja Salo, intendentti, yleisötyö, Suomen valokuvataiteen museo

Heini Räsänen, museolehtori, Teatterimuseo

ohjaajat Noora Nikander, Anna-Maija Kesonen, Siiri Ervasti

https://ars.electronica.art/doors/en/

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy