Out of the Metropolis

Seminaari taiteilijoiden ja kuraattoreiden yhteistyöstä 15.–16.2.2024 osana Out of Metropolis -hanketta

Valokuvataiteen museo järjestää 15.–16.2.2024 seminaarin, jossa tarkastellaan taiteilijoiden ja kuraattoreiden välisiä suhteita. Seminaarissa pohditaan tätä erityistä yhteistyösuhdetta valtadynamiikan, huolenpidon ja jakamisen näkökulmista. Seminaarissa keskustellaan mm. siitä, miten taiteilijat ja kuraattorit muokkaavat, hallitsevat ja vaalivat yhteistyösuhteitaan. 

Seminaarin yhteydessä järjestetään valokuvataiteilijoille suunnattu portfoliotapaaminen. Portfoliokatselmukseen kutsutut taiteilijat valitaan avoimen haun kautta. Hausta tiedotetaan Valokuvataiteen museon tiedotuskanavissa. 

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Seminaariohjelma toteutetaan englanniksi.

Yksityiskohtaiset tiedot seminaarin puhujista, portfoliotapaamisen rakenteesta ja avoimesta hausta portfoliotapaamiseen julkaistaan marraskuussa 2023. 

Seminaari on osa Out of Metropolis-hanketta, jossa ovat mukana Suomen valokuvataiteen museo, NOUA-galleria (Bodø, Norja) ja Doubledummy (Arles, Ranska). Kolmivuotisen hankkeen (2023–2025) tavoitteena on tutkia nykyvalokuvataiteen käytäntöjä niin erikokoisten instituutioiden, liikkuvuuden, kuraattori- ja taiteilijasuhteen kautta, kuin sosiaalisen ja ekologisen kestävyyden näkökulmasta.

Out of the Metropolis –hankkeen mahdollistaa Euroopan Unionin Luova Eurooppa –ohjelman ja Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024-ohjelman tuki. Lisätietoja hankkeesta osoitteessa:  https://oootm.com/

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy