Transeurope

Photo: Virve Laustela, The Finnish Museum of Photography.

Uusi kansainvälinen hanke edistää valokuvataiteilijoiden, alan asiantuntijoiden ja instituutioiden yhteistyötä, näkyvyyttä ja kansainvälistä liikkuvuutta Euroopassa. Vuoteen 2019 asti jatkuvan Transeurope-hankkeen aikana järjestetään mm. työpajoja, portfoliotapaamisia ja ryhmänäyttelyitä eri puolilla Eurooppaa. Hankkeen kumppanit ovat Fundación Contemporánea (Espanja), Euromare (Kreikka) ja Suomen valokuvataiteen museo. Hankkeen rahoittaa Creative Europe -ohjelma.

Ensimmäisessä vaiheessa Transeurope järjestää yhteensä 14 työpajaa ympäri Eurooppaa: Portugalissa, Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Suomessa, Ruotsissa, Latviassa, Liettuassa, Kreikassa, Romaniassa, Serbiassa, Kroatiassa ja Kyproksella. Työpajoihin osallistuu yhteensä 224 valokuvaajaa sekä alan ammattilaisia.

Hankkeen verkkosivuista tulee kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa valokuvaajat esittelevät portfolioitaan alan ammattilaiselle ja kaikille valokuvataiteesta kiinnostuneille.

Muualla verkossa

Info
(24.5.2018) Toukokuussa Helsingistä muodostui valokuvaajien ja alan ammattilaisten kansainvälinen kohtaamispaikka, kun Suomen valokuvataiteen museon valtasi ensimmäistä kertaa TRANSEUROPE PORTFOLIO REVIEW.
Muualla verkossa

Transeurope on uusi kansainvälinen foorumi, joka edistää valokuvataiteilijoiden, alan asiantuntijoiden ja instituutioiden yhteistyötä, näkyvyyttä ja kansainvälistä liikkuvuutta.

 

Muualla verkossa

11. helmikuuta 2018 museollamme järjestettiin ensimmäinen portfoliotyöpaja, jossa valokuvaajat pääsivät esittelemään omat portfolionsa Alessandra Capodacqualle, italialaiselle kuraattorille, valokuvaajalle ja alan opettajalle. Capodacqua ohjaasi osallistujia portfolion työstämisessä ja antoi varmuutta omien töiden esittelyyn. Tapahtumaan mahtui mukaan 16 valokuvaajaa.

 

Transeurope – paikka portfolioille
Toukokuussa Helsingistä muodostui kolmen päivän ajaksi valokuvaajien ja alan ammattilaisten kansainvälinen kohtaamispaikka, kun Suomen valokuvataiteen museon valtasi ensimmäistä kertaa Transeurope Portfolio Review
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy