Virtuaalinen kotialbumi


 

Kahvit videoyhteydellä valokuvia katsellen. Keskustelussa Anna-Maija Virran kuvapari harjoitteeseen, jossa etsittiin kytköksiä vanhojen albumikuvien ja nykyhetken väliltä. "Miltei aina ikkunamaisemassani on ollut jokin puu. Kuuset vaihtuivat rusotuomipihlajiin, kun muutin Keski-Vuosaaresta Meri-Rastilaan. Puut ovat merkinneet minulle kauneutta ja rauhaa. Niihin liittyy tutustuminen moniin ystäviin." kertoo Virta kuvistaan.
 

"Tänä keväänä, kun kaduilla on ollut hiljaista, on tullut mieleeni yleislakko vuonna 1956. Se kesti kolme viikkoa 1.-20.3. Kävin silloin kansakoulun toista luokkaa ja koulumatkani kulki Mäkelänkadun poikki. Kadun ylitys jännitti aina ja oli muistettava katsoa, ettei tule autoja eikä raitiovaunuja. Mutta lakon aikana ratikat eivät kulkeneet ja niinpä oli helpottavaa ylittää se kohta silloin. "

 

Vuosaari 21 -hankkeessa on vuoden 2019 ja kevään 2020 aikana vierailtu erilaisissa vuosaarelaisissa kodeissa keskustelemassa elämästä albumikuvien ja kodin esineiden äärellä. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila keskeytti Kotialbumi -projektin työskentelyn ja sulki monet projektiin osallistuneista neljän seinän sisään. Toukokuussa 2020 päätimme jatkaa työskentelyä virtuaalisesti videoyhteydellä ja mukaan lähti asukkaita viidestä eri kodista.

Työskentelyyn sisältyi yhden kuukauden ajan kerran viikossa maanantaisin kahvihetki videoyhteydellä Vuosaari 21 -tiimin ja osallistujan kanssa. Tapaamisessa osallistuja sai viikko-ohjelman, joka sisälsi kevyitä valokuvaan ja kirjoittamiseen liittyviä harjoitteita kodin, arjen, muistelun ja tulevaisuuden teemoihin liittyen. Viikoittaisessa kahvihetkessä harjoitteista keskusteltiin ja niiden tuloksia katseltiin. Työskentelyn tarkoituksena oli pohtia kuvien kautta yhdessä sitä, millaisina kysymykset elämästä, kodista ja arjesta näyttäytyivät poikkeustilan aikana sekä jatkaa Kotialbumi -projektista tuttuja muisteloita albumikuvien äärellä.

Alla kuvagalleria työskentelyn myötä syntyneestä materiaalista. Päivitämme lähiaikoina lisää kuvia ja tekstiä galleriaan.
 

Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy