Kati Leinonen, sarjasta Äimärautio

Kati Leinonen
Äimärautio

Äimärautio on yhteisö, jonka ihmisiä yhdistää valtava intohimo ja totaalinen sitoutuminen hevosiin. Heille hevoset ovat elämäntapa. Kati Leinonen on kuvannut Oulun Äimärautiolla vuosina 2015–2017 teoskokonaisuuden, jonka keskiössä on ihmisen ja hevosen välinen suhde.

Teoksissa Leinonen tarkastelee nykypäivän hevoskulttuuria, hevosen ja ihmisen rinnakkaiseloa sekä pohtii omaa kiintymystään hevosiin. Näyttelyn teokset kertovat suurelle yleisölle näkymättömistä arkisista kohtaamisista talleilla ja niiden ympäristössä.

Muotokuva on Leinoselle paikka toisen kohtaamiselle. Se pitää sisällään katsomisen ja katsotuksi tulemisen rituaalit. Filmille tallentuu detaljeja, jotka jäävät paljaalla silmällä huomioimatta ja jotka nousevat esiin jälkeenpäin tarkasteltuna. Näyttelyn muotokuvat kertovat hevosharrastajien laajasta kirjosta. Niistä välittyy tallimaailman ilmapiiri ja elämäntapa. Detaljikuvat puolestaan kertovat nykypäivän hevoskulttuurista, johon liittyy kiintymys ja huolenpito, mutta toisaalta myös eläimen inhimillistäminen. Äimäraution miljöö toimii näyttämönä, joka sitoo kuvat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Kati Leinonen (s. 1974) on Oulussa asuva valokuvataiteilija. Leinonen on opiskellut valokuvausta London College of Printingissä ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunnassa.

 

Näyttely on valittu Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilaan avoimessa haussa. Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että vakiintuneemmilta tekijöiltä.

 

Näyttelyn avajaiset torstaina 6.9. klo 16–19.

Kati Leinosen taiteilijatapaaminen klo 16–17, jonka jälkeen avajaiset jatkuvat klo 19 asti. Vapaa pääsy!

Suomen valokuvataiteen museo
Projekti-tila

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki

7.9.–11.11.2018
Teoskuvia
Osoite
Kämp Galleria
Mikonkatu 1, 00100 Helsinki
Katso kartalla Kämp Galleria
Aukioloajat
ma–pe 11–20, la–su 11–18
Liput
16/6/0 €
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy
Osoite
Kaapelitehdas
Kaapeliaukio 3, G-rappu, 00180 Helsinki
Katso kartalla Kaapelitehdas
Aukioloajat
ti–su 11–18, ke 11–20
Liput
12/6/0 €, 16/6/0 € 1.1.2024 alkaen
Museokortti
Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy