Daniela Friebel:

AUSPICIA

Daniela Friebel, sarjasta Auspicia

Daniela Friebel:

AUSPICIA

Valokuvataiteen museo, Projekti-tila

8.6.–2.9.2018
Teoskuvia

Joka talvi Rooman taivas täytyy miljoonista kottaraisista. Suuret, muotoaan muuttavat kottaraisparvet liikkuvat taivaalla kuin yksi suuri olento.

Joka talvi Rooman suurin hautausmaa Campo Verano täyttyy korviasärkevällä kakofonialla, kun kottaraisparvet yöpyvät hautausmaan puiden suojassa. Lintujen jätökset peittävät hautausmaan jatkuvasti. Kottaraisia ei ole aina ollut Roomassa. Ensimmäiset havainnot kottaraisten vierailusta ovat vuodelta 1926, ja vasta vuodesta 1970 eteenpäin lintuparvet ovat jääneet pysyvämmin Roomaan asumaan.

Daniela Friebel on kuvannut Roomassa kuvasarjan, jonka nimi Auspicia viittaa kirjaimellisesti lintujen tarkkailuun ja muinaiseen tapaan päätellä lintujen liikkeistä jumalten suostumus suuriin hankkeisiin. Jopa Rooman tarkka sijainti määriteltiin näin. Auspicia käsittelee ihmisen mahdotonta yritystä hallita tapahtumia.

Daniela Friebel (s. 1975) on Berliinissä työskentelevä valokuvaaja ja taiteilija. Hän on opiskellut taiteita Leipzigin Hochschule für Grafik und Buchkunstissa sekä kirjallisuutta Humboldtin yliopistossa Berliinissä.

 

Näyttely on valittu Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilaan avoimessa haussa. Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että vakiintuneemmilta tekijöiltä.

Valokuvataiteen museo, Projekti-tila

8.6.–2.9.2018
Teoskuvia